İmar Yönetmeliği Değişti | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 07:45

İmar Yönetmeliklerinde Büyük Değişiklikler

İmar Yönetmeliklerinde Büyük Değişiklikler
Son Güncelleme :

13 Nisan 2017 - 16:42

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/imar-yonetmeliklerinde-buyuk-degisiklikler/356/" title="facebook">

Planlı alanlar İmar Yönetmeliğini değişiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hazırlıyor. Yeni yönetmeliğe göre uygulanacak,Her şehir coğrafi  özelliklerine göre dikkate alınarak  kendi imar planını yapacak.

 

Her şehirde,Mimari Estetik Komisyon kurulacak.

Meydan, yol, kaldırım, tabela v.b gibi düzenlenmeler komisyon tarafından belirlenecek.

imar haber imar yönetmeliği

İstanbul, Ankara ve İzmir illeri başta  imar planlarına aykırı şekilde yapılan yükseklik ve yoğunluk artışları olmayacak.

parsel sorgulama

Yeni yönetmelikle birlikte artık stüdyo daire yapılamayacak. Kullanım amacının dışına çıkılan stüdyo daireler yerine en küçük dairenin minimum 28.5 metrekare büyüklüğünde 1+1 daire şeklinde yapılabileğini söyledi. Bu kapsamda yapılacak en küçük dairenin içinde 1 oturma odası (12.00 metrekare), 1 yatak odası (9.00 metrekare), 1 mutfak veya yemek pişirme yeri (3.30 metrekare), 1 banyo veya yıkanma yeri (3.00 metrekare), 1 tuvalet (1.20 metrekare) olmak üzere toplamda net 28.50 metrekare büyüklüğünde daireler yapılabilecek.

Belediyeler, mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin edebilecek. Daha önce yapılmış olan yapılar için de söz konusu yetkilerini kullanabilecek” dedi.

[yasr_visitor_votes size=”large”]