İranlı General Süleymani ve El-Mühendis için Bağdat'ta anma töreni | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:07

İranlı General Süleymani ve El-Mühendis için Bağdat’ta anma töreni

GEÇTİĞİMİZ YIL 3 OCAK’TA ABD TARAFINDAN DÜZENLENEN OPERASYONLA ÖLDÜRÜLEN İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI KASIM SÜLEYMANİ İLE HAŞDİ ŞABİ ÖRGÜTÜ BAŞKAN YARDIMCISI EBU MEHDİ EL-MÜHENDİS, ÖLÜMLERİNİN YILDÖNÜMÜNDEN BİR GÜN ÖNCE IRAK’IN BAŞKENTİ BAĞDAT’TA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI.

İranlı General Süleymani ve El-Mühendis için Bağdat’ta anma töreni
Son Güncelleme :

02 Ocak 2021 - 21:40

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/iranli-general-suleymani-ve-el-muhendis-icin-bagdatta-anma-toreni/50191/" title="facebook">

Geçtiğimiz yıl 3 Ocak’ta ABD tarafından düzenlenen operasyonla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis, ölümlerinin yıldönümünden bir gün önce Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen törenle anıldı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Haşdi Şabi örgütü, geçtiğimiz yıl 3 Ocak’ta Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis için anma töreni düzenledi. Geniş çaplı güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene örgüt yetkilileri ve destekçileri katıldı. Süleymani, El-Mühendis ve korumalarının öldürüldüğü yerde düzenlenen törende ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Törende konuşama yapan Haşdi Şabi Örgütü Başkanı Falih Feyyaz, İranlı General Süleymani ile El-Mühendis’in çizdikleri yolda devam edeceklerini vurgulayarak, “Cihat ve fedakarlık yolu uzun bir yoldur. Bizi yetiştirdiğiniz yolda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Süleymani ve El-Mühendis’in ölüm yıldönümü kapsamında yarın Bağdat’ta bulunan Tahrir Meydanı’nda gösteri yapılması bekleniyor.

İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı El-Mühendis, 3 Ocak 2020’de Irak’ın başkenti Bağdat’taki Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında ABD tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu öldürülmüştü.