İstanbul'da İmar Tartışması | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 17:34

İBB ile Hükümet Arasında ki İmar Sorunu

İBB ile Hükümet Arasında ki İmar Sorunu
Son Güncelleme :

03 Kasım 2019 - 10:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/istanbul-imar-sorunu/6971/" title="facebook">

İBB ile Hükümet arasında ki İmar Sorunu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaz üzerinde ki İmar haklarının kendisinde olduğunu savunarak orada her türlü faaliyet eklemesi veya çıkarabilme yetkisinin bulunduğunu belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise bu açıklamalara karşı çıktı. Boğaziçi üzerinde ki imar yetkisinin sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu vurguladı.

 

Eminönü Üzerinde Bulunan Balıkçılar !

 

Geçtiğimiz günlerde Eminönü üzerinde bulunan balıkçılar için İBB tarafından yazılı bir şekilde boşaltma kararı alınmıştı. Birkaç gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklama da İBB’nin Boğaziçi üzerinde hiç bir yetkisi olmadığını belirterek balıkçıların işine devam etmesini sağladı.

Ekrem İmamoğlu ise 16 Milyon insanın hakkını savunacağını fakat yetkilerinin elinden alındığını söyleyen benzeri bir açıklama da bulundu.

Eminönü üzerinde bulunan balıkçılar ise işlerinden olmamak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanında. Yıllardır balıkçıları ile özdeşleşen Eminönü’de insanların para kazanmasını sağlayan işyerlerine boşaltım kararı getiren İBB’nin bu kararı gecersiz sayıldı.

 

Yetkinin kimde olduğu ispatlanırsa ona göre yol çizileceğini belirtti. İBB içerisinde ki bu sorun İBB meclisine de yansıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Boğaziçi üzerinde ki yetkileri hakkında konuşan Murat Kurum ise İBB’nin yaptığı iş resmi olmamakla beraber yürürlüğe de girmedi.



Boğazlardaki İmar Sorununda Son Durum

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yetkisiz olduğunu belirterek bunu yapmaya haklarının olmadığını söyledi. Murat Kurum ise İBB Başkanı’nın yetkilerinin alınmadığını ve zaten böyle bir yetkinin de olmadığını belirtti. Günümüzde ise Eminönü üzerinde balıkçıların faaliyetlerini düzgün bir şekilde sürdürdüklerini söyleyebiliriz.

Önümüzde ki günlerde de bu sorunun tartışmaya açık olacağı görünmekle beraber iki tarafın uzlaşması neredeyse zor gibi. Her iki tarafta yetkilerinin kendilerinde olduğunu savunmakla beraber karşı tarafı eleştirmekte. Eminönü üzerinde ki balıkçıların kaldırılıp manzarasının kirletilmemesini savunan Ekrem İmamoğlu ve karşısında ise Eminönü üzerinde ki balıkçıların İBB için vazgeçilmez bir simge olarak göründüğünü ve yetkilerinin kendilerinde olduğunu düşünen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bulunmaktadır.