İzmir de Stat İnşaatları Devam Ediyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 17:24

İzmir de Stat İnşaatları Devam Ediyor

İzmir de Stat İnşaatları Devam Ediyor
Son Güncelleme :

14 Nisan 2019 - 7:29

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/izmir-de-stat-insaatlari-devam-ediyor/5584/" title="facebook">




İzmir de Stat İnşaatları Devam Ediyor

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), şehirde yapımı devam eden Alsancak ve Göztepe statları ile yasal engellere takılan Karşıyaka’da yapılacak yeni stadyum hakkında bilgilendirme yazısı yayınladı. İnşaatların sorunsuz ilerlediğini belirten İZVAK yönetimi, “Göztepe’de şu anda kaba inşaatlar ve tribün inşaatları tamamlanmış durumda. Çelik çatı makaslarının imalatı ve yerine montajları devam ediyor. Sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.




İZVAK, Alsancak’taki stat inşaatında üç yöndeki kaba inşaatlar ve çelik çatı makaslarının tamamlandığını bildirdi. İZVAK, “Projeye sonradan eklenen ve kale arkasına (misafir takım taraftarları için) inşa edilmekte olan tribünün ek ruhsat, temel, kazık ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Birkaç güne kadar üstyapı kaba inşaatlarına başlanacak. 2 ay içerisinde kale arkası tribünü kaba inşaatının tamamlanması öngörülüyor” dedi.




Karşıkaya Statı’nın sorunları çözülüyor
Karşıyaka’da yapılacak stat için hukuk süreci açısından, imar planının iptali için açılan davalara müdahil olunduğunu açıklayan İZVAK yönetimi, şunları söyledi:




“Üniversitelerimizden mahkemece görevlendirilen bilirkişiler, raporlarını verdi. Tamamlanan kısımları için yapı kayıt belgesi alınmasından sonra kalan kısımlara ait inşaat ruhsatı alma çalışmaları devam ediyor. Otopark sorunu çözüldü. Karşıyaka Stadı, İkmal İnşaatı adıyla yatırım programı olarak TOKİ’nin resmi sayfasında yayınlandı. Ancak kesin ihale tarihi henüz belli değil. Bunun için inşaat ruhsatı işlemlerinin bitirilmesi bekleniyor.”