Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak? | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 16:23

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak?

Çılgın Proje için başlangıç tarihi Kasım 2018 olarak verilmişti. İktidar Partisi AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerini Kaybetmesinin Ardından Projenin Bitiş Tarihi Bir Türlü Netlik Kazanamadı.

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak?
Son Güncelleme :

01 Eylül 2018 - 14:14

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kanal-istanbul-ne-zaman-baslayacak/2234/" title="facebook">

Projenin son haline göre Kanal İstanbul AvcılarKüçükçekmeceBaşakşehir ve Arnavutköy ’den geçecek KüçükçekmeceSazlıdereDurusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir. Küçükçekmece- Durusu hattı 45 km olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘nın ekonomik savaş var diye hiçbir şekilde işlerinden geri durmadığını söyleyen Kurum, başta 100 Günlük Plan’da yer alan konular olmak üzere masadaki tüm konuları yıl sonuna kadar bir sonuca ulaştıracaklarını kaydetti.




Bu konuların arasında tapu harcı, Emlak Bankası ‘nın kuruluşu, Millet Parkları ve Kanal İstanbul ‘un da bulunduğunu anlatan Kurum, şunları söyledi: “Tapu harcı konusundaki düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacağız. Tapu harçlarını Türkiye genelinde gerçek değer üzerinden aldığımızda hem daha fazla bir harç geliri oluşacak hem de oradaki eşitsizlik ortadan kalkacak. Emlak Bankası ‘nın kurulmasının ardından vatandaşı memnun edecek güzel projeler düşünüyoruz. Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İlk kazma Kasım ayında vurulabilir.” dedi.