Karşıyaka'ya Stat Müjdesi | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 19:29

Karşıyaka’ya Stat Müjdesi

Karşıyaka’ya Stat Müjdesi
Son Güncelleme :

29 Aralık 2018 - 19:07

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/karsiyakaya-stat-mujdesi/4893/" title="facebook">




Karşıyaka’ya stat müjdesi

Yıkılan Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri’nin yerine yapılması planlanıp, düzenlenen 2’nci ihale de geçen temmuz ayında iptal edilince, 3 yıldır temel aşamasında atıl vaziyette kalan arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alındı.



Bu belgeyle 21 dönümlük arazideki inşaatın yapılan kısımları tescil edildi. İzmir’de yeni stadı ilk gündeme getiren kulüp olmasına rağmen sonradan başlayan Alsancak ve Göztepe Stadı’nın tüm hızıyla yapılmasıyla stat konusunda en mağdur olarak kalan Karşıyaka önemli bir engeli aştı.





İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), Karşıyaka’yla birlikte yaz aylarından bu yana yapı kayıt belgesi almak için görüşmeleri sessiz bir şekilde yürüttü. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuruda belgeyi almanın kulübe 2.5 milyon TL maliyeti çıkınca Gençlik Spor Bakanlığı’na başvuruldu. Spor Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında varılan mutabakat sonucunda yapı kayıt belgesi müracaatını Gençlik ve Spor Bakanlığı kendisi yaptı. Bu şekilde yapı kayıt belgesi, Karşıyaka’ya maliyeti olmadan çıkartıldı. Yeşil-kırmızılı camiaya yapı kayıt belgesi müjdesini Eski Ekonomi Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, Dünya Karşıyakalılar Günü’nde verdi. Pınar Karşıyaka’nın FIBA Europe Cup’ta Würzburg’la oynadığı maçı da Karşıyaka yönetimiyle birlikte izleyen Zeybekçi, kulübün geleceği olan stadın tamamlanacağı sözünü verdi.


ŞUBATTA 3 İHALE VAR

Karşıyaka Stadı için İmar Barışı başvuru sürecinin son günlerinde yapı kayıt belgesi alınmasıyla gözler yeni ihale sürecine çevrildi. Daha önce 14 Ocak 2014 ve 15 Haziran 2017’de yapılan ihaleleri açılan davalarla iptal edilen stat için şubat ayında ikmal ihalesi yapılması bekleniyor. Karşıyaka Stadı’yla aynı dönemde yapımları süren Göztepe ve Alsancak Stadı için de ikmal ihalesi düzenlenebileceği öğrenildi. Nisan 2017’e 54 milyon 880 bin TL’ye ihale edilen Alsancak Stadı ve Haziran 2017’de 219 milyon TL’ye ihalesi yapılan Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda aradan geçen süreçte meydana gelen fiyat farkları ve projelere yapılan eklemeler nedeniyle ikmal (tamamlama) ihaleleri yapılabileceği belirtildi.



Daha önce yıkım, zemin iyileştirme ve temel çalışmaları için 16 milyon TL harcanan Karşıyaka Stadı’nda yeni ihale sonrası kalan inşaat işleri için ruhsat almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurulacak. Karşıyaka’da Örnekköy, Çiğli gibi birçok yer değerlendirildikten sonra eski İlçe Stadı’nın yerine 15 bin kapasiteyle yapılması kulüp tarafından 2012’de gündeme getirilip uzun bir süreci geride bırakan stat için Çevre Bakanlığı, Şehir Plancıları Odası ve belediyenin de isteklerini göz önüne alarak 2017 yılında 2 kez imar planı değişikliği yaptı. Son imar planına itiraz eden 51 vatandaştan 7’sinin açtığı dava sürüyor. Yapı kayıt belgesiyle ruhsat alınınca inşaat faaliyetlerinin dava sonuçlarını beklemeden başlayacağı sızan haberler arasında.