Kartal'da Kültür Merkezi ve Aşevi Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 08:51

Kartal’da Kültür Merkezi ve Aşevi Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

KARTAL BELEDİYESİ’NİN YALI MAHALLESİ’NE KAZANDIRACAĞI “YALI, YUNUS VE TOPSELVİ KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ” İLE ESENTEPE MAHALLESİ’NDE KURULACAK “AŞEVİ VE GIDA BANKASI PROJESİ” İÇİN İLK KAZMA VURULDU.

Kartal’da Kültür Merkezi ve Aşevi Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu
Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 14:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kartalda-kultur-merkezi-ve-asevi-projesi-icin-ilk-kazma-vuruldu/24582/" title="facebook">

Kartal Belediyesi’nin Yalı Mahallesi’ne kazandıracağı “Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi” ile Esentepe Mahallesi’nde kurulacak “Aşevi ve Gıda Bankası Projesi” için ilk kazma vuruldu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Yalı, Topselvi ve Yunus Mahallelerinin muhtarları ile birlikte çalışmaların başladığı alana giderek incelemelerde bulundu. Başkan Yüksel, Kültür Merkezi ve Aşevi Projesi’nde incelemelerde bulunmadan önce Yalı Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının eğlenceli ve uygulamalı yollarla öğretileceği “Trafik Eğitim Parkı”nı ve yapımı devam eden “Mehmet Ali Büklü Meydan Projesi”ni gezdi. Daha sonra Yalı Mahallesi sınırları içinde yapılacak olan ve seçim vaatleri arasında yer alan Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için saha alanına giden Başkan Gökhan Yüksel, burada temel kazı programına katıldı. Proje hakkında konuşan Başkan Yüksel, “Yalı, Yunus, Topselvi Kültür Merkezi’nin yapımına başladık. Şu anda Yalı Mahallesi sınırlarındayız. Hafriyat çalışmaları tamamlandıktan sonra, burada hep beraber temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Yalı, Yunus ve Topselvi’nin idari olarak, etüt merkezleri, kütüphane ve taziye evi gibi ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis inşa edeceğiz. Böylelikle 3 mahallemizin de 40 yıllık kültür merkezi ve sosyal aktivitelerin yapılacağı proje beklentisine cevap vermiş olacağız” şeklinde konuştu.

kartal-aşevi-inşaatı

Yalı Mahallesi Konfor Sokak’ta 7 katlı olarak inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Mahallesi’ni kapsayan kültür merkezi hakkında bilgi veren Başkan Yüksel, “Kültür merkezimizde çok amaçlı salonlar, içinde mutfağı bulunan taziye evi, toplantı salonları, kütüphane, idare odaları, 11 adet atölye sınıfı, Kartal Akademisi için 11 adet derslik ve çatı katında açık teras olacak. Tesis ile beraber bölge sakinlerinin eğitim, üretim ve sanatsal faaliyetleri desteklenecek” dedi.



Kartal’da bir ilk: “Aşevi ve Gıda Bankası Projesi”

Başkan Yüksel’in son durağı ise Esentepe Mahallesi’nde temel kazı çalışmalarının başladığı Aşevi ve Gıda Bankası Projesi alanı oldu. Füsun Sokak’ta Kartal’da bir ilk olarak gerçekleştirilecek Aşevi ve Gıda Bankası Projesi’nin temel kazı çalışmalarını başlatan Başkan Yüksel, “Kartal’da sıcak yemek ihtiyacı duyan komşularımız için aşevi kurulacak olması önemli bir hizmet olacak. Bu konuda bizimle beraber olan Türkoğlu ailesine, Prof. Dr. İter Türkoğlu nezdinde teşekkürlerimi sunarım” dedi.

yunus-ve-topselvi-kultur-merkezi

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kısa bir süre önce Prof. Dr. İlter Türkoğlu ile ilçede bir aşevi ve gıda bankası kurulması için protokol imzaladıklarını, Kartal’da inşa edilecek aşevi ile beraber ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Kartal İmar Haberleri