Kastamonu Şeyhoğlu Konağını Kiraya Veriyor | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 22:32

Kastamonu Şeyhoğlu Konağını Kiraya Veriyor

Kastamonu Şeyhoğlu Konağını Kiraya Veriyor
Son Güncelleme :

09 Ekim 2018 - 1:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kastamonu-seyhoglu-konagini-kiraya-veriyor/2904/" title="facebook">

Kastamonu Belediyesi Restore Ettiği Şeyhoğlu Konağını Kiraya Veriyor

VALİ ENİS PAŞA TARAFINDAN 1901 YILINDA YAPTIRILAN ŞEYHOĞLU KONAĞI KASTAMONU BELEDİYESİ TARAFINDAN 10 YILLIK SÜREYLE KİRAYA VERİLECEK.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş “Bu konak, 1901 yılında dönemin valisi Enis Paşa tarafından inşa ettirilen bir konak. Şehrimizin en eski ve en büyük konaklarından birisi. Bu konak bizim eski Kastamonu olarak tabir ettiğimiz bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkarma projemizin ilk adımını oluşturuyor.

Vali Şehmuz Günaydın tarafından restore edilen şehrin en büyük konuğa konumundaki Şeyhoğlu konağı belediye tarafından ihale usulüyle kiraya verilecek. Kastamonu belediyesinden aldığımız ilan metnine göre;




“Mülkiyeti Belediyemize ait Atabeygazi Mahallesi 257 ada 1, 2, 4 ve 13 parselde bulunan Şeyhoğlu Konağı açık artırma usulü ile otel, restoran ve kafeterya (İçkisiz) olarak 10 yıl süreyle kiraya verilecektir.”