Kıbrıs Lefkoşa İmar Planı | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 14:45

Kıbrıs Lefkoşa İmar Planı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI Yeniboğaziçi-Karpaz imar planının yanlışa yönelik olduğunu itiraf etmekten çekinmedi.

Kıbrıs Lefkoşa İmar Planı
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2019 - 20:59

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kibris-lefkosa-imar-plani/6566/" title="facebook">

KKTC Cumhurbaşkanından Yeniboğaziçi-Karpaz İmar Planı İtirafı:

En kötü planın bile plansızlıktan iyi olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI; bazı değişikliklerin iyi ve doğruya değil yanlışa yönelik olduğunu da itiraf etmekten çekinmedi.

Pulya Kuş Festivalinde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeniboğaziçi’nden Karpaz burnuna kadar olan bölgenin, iyi planlanarak korunması gerektiğini belirtti.

Gazimağusa ve İskele İmar Planı hazırlıklarını tamamladıklarının müjdesini veren KKTC Cumhurbaşkanı “en kötü plan, plansızlıktan iyidir” sözünün kendisi için önemli olduğunu kaydetti.

Halkın Katılımı Önemli

İmar planlarının hazırlanma sürecinde, halkın katılımının ve yerel yönetimlerin işin odağında olmasının çok önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hele hele sakin şehir, sakin kasaba olarak tanımlanan bir beldenin de içinde yer alacağı imar planlarının önemi bir o kadar daha büyüktür. Dolayısıyla, elbette hayatı donduramayız, elbette gelişmeyi sıfırlayamayız ama gelişmeyi akılcı olarak planlayabiliriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, İmar Yasası’na göre, her beş yılda bir yapılanları gözden geçirme ve revize etme imkanı olduğunu belirterek, revize aşamasına gelindiğinde o güne kadar elde edilen tecrübelerden de doğru yararlanılarak, imar planlarının kamu yararına iyi yönde revize edilebilmesi gerektiğini kaydetti.

Bazı rant kararları nedeniyle imar planlarındaki revizyonların her zaman kamu yararına olmadığını, kamu yararının tersine de yapıldığını anlatarak, buna, kendi belediye başkanlığı döneminde yapılan Lefkoşa İmar Planı’nda daha sonra yapılan bazı değişiklikleri örnek gösteren Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa İmar Planı’nda yapılan bazı değişikliklerin iyi ve doğruya değil yanlışa yönelik olduğunu, bunun sancılarının bugün yaşandığını dile getirdi.




Cumhurbaşkanı Akıncı, Yeniboğaziçi’nden Karpaz burnuna kadar olan bölgenin, iyi planlanarak iyi korunması durumunda gelişmenin en güzeline layık bir bölge olduğunu belirterek, “Yeter ki kamu yararını, toplumsal çıkarı her zaman her şeyin üstünde tutalım. Bu bölge çok özellikli bir bölge” dedi.

Başbakan Ersin Tatar da açılışa katılarak yaptığı konuşmada, Yeniboğaziçi’nde geleneksel olarak düzenlenen Pulya Festivali’nin zengin içerikli ve bölge adına önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, düzenleyenleri kutladı.

Yeniboğaziçi’nin gelişmekte olan ve güzelliklere sahip bir bölge olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, bu güzellikleri ve üretimiyle ülke ekonomisine katkı koyması dileğinde bulundu.

Lefkoşa İmar Haberleri