Kocaeli Pembe Köşk Yenileniyor | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 17:18

Kocaeli Pembe Köşk Yenileniyor

İzmit’de Bulunan Pembe Köşk Restore Ediliyor!

Kocaeli Pembe Köşk Yenileniyor
Son Güncelleme :

23 Ekim 2018 - 18:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kocaeli-pembe-kosk-yenileniyor/3294/" title="facebook">

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit ilçesi 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak.

Kocaeli İzmit İlçesinde bulunan Tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yapım işi ihalesi 1 Kasım 2018 tarihinde saat 9.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü Karabaş Mah. Oramiral Salim Dervişoğlu Cad.No:80 41040 İzmit/Kocaeli adresinde yapılacak.

İhalede, Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği esasları uygulanacak. İstekliler tekliflerini, ihale tarih ve saatine kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü Karabaş Mah. Oramiral Salim Dervişoğlu Cad.No:80 F Blok Zemin Kat 41040 İzmit/Kocaeli adresine elden teslim edilebilecekleri gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderebilirler.

Restorasyon Sonrası Kiralanacak

Aldığımız duyumlara göre restorasyon işlemi tamamlandıktan sonra pembe köşkün 10 yıllığına kiraya verilerek turistik restoran olarak kullanıma sunulması düşünülüyor.

Restorasyon İşleri Ne Aşamada, Son Durum Ne?

Köşkün giriş taş ve ahşap merdivenlerini tamamlayan Büyükşehir İnşaat ekipleri, şantiyeye gelen avize ve aplikleri yerlerine taktı; ahşap pencere kasaları ve pencere doğraması montajlarını gerçekleştirdi.