Konut Fiyat Endeksleri Açıklandı | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 07:01

Konut Fiyat Endeksleri Açıklandı

Konut Fiyat Endeksleri Açıklandı
Son Güncelleme :

09 Ocak 2018 - 12:57

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/konut-fiyat-endeksleri-aciklandi/1449/" title="facebook">

İMAR HABERMerkez Bankası’nın konut fiyat endeksleri, fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölge olarak farklılaştığını ortaya koyuyor. Batı’da Ege ve Trakya’da fiyatlar yükseliyor, Orta Anadolu ortalamalara yakın seyrediyor. Doğu – Güneydoğu’da ciddi kan kaybı var. İstanbul, Ankara, Güney illeri seviyesine yakın.

Yeni otoyolla İstanbul ile mesafenin 3.5 saate inmesi, İstanbullu müteahhitlerin keşfi ve göç, İzmir’i konutta uçurdu. Yıllık bazda İzmir’de konut fiyatları yüzde 18.66 artarken, İstanbul yüzde 6.29’da kaldı. İzmir, İstanbul’u üçe katlamış oldu.

Endeksteki değişime göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il.

Artış yüksekliğine göre ikinci sırada Ege Bölgesi’nin diğer üç ili Aydın, Denizli ve Muğla var. Marmara Bölgesi’nden Bilecik, Bursa ile Balıkesir ve Çanakkale yine ilk 5 içinde yer alıyor. Bu illeri Marmara’dan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ izliyor.