KREDİ PUANI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER? | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 02:41

KREDİ PUANI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER?

Banka kredi notu değeri yüksek olması son derece önemlidir. Eğer kredinizin kesin olmasını istiyorsanız kredi notunuz son derece önemlidir. Çünkü bankaların ilk olarak dikkat ettiği nokta kredi notunuzun yüksekliğidir.

KREDİ PUANI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER?
Son Güncelleme :

01 Mart 2020 - 12:26

Kredi Puanı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kredi alma gibi bir planınız mı var? Kredi alabilmeniz için her bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallardan en önemlisinin ise kredi notu olduğunu söyleyebiliriz. Banka kredi notu değeri yüksek olması son derece önemlidir. Eğer kredinizin kesin olmasını istiyorsanız kredi notunuz son derece önemlidir. Çünkü bankaların ilk olarak dikkat ettiği nokta kredi notunuzun yüksekliğidir.

Eğer düşük bir kredi notuna sahipseniz kredi notunuz yükselene kadar hiçbir bankanın size kredi vermeyeceğine emin olabilirsiniz. Ancak birkaç puan ile kredi almanız imkansız olmuş ise her bankada birkaç puan oynama olabilir. Bu neden ile bir banka ile bırakmamanız önerilir.

En Yüksek Kredi Notu Değeri Nedir ?

En yüksek kredi notu kaç olmalı merak etmiyor musunuz? 0’dan başlayarak 1900’e kadar giden kredi notlarında derecelendirmeler bulunmaktadır.

Mesela 0-700 çok kötü puan, 700-900 kötü puan, 900-1500 puan orta seviye, 1500-1700 iyi seviye, 1700-1900 ise iyi puandır.

Kötü puanlar dışındaki puanlara sahip olduğunuz sürece kredi alabilirsiniz. Ancak almış olduğunuz kredilerdeki iyi geçmişinizde son derece önemlidir.

Puanı düşüklere kredi veren bankalar hangileri?

Günümüz koşulları düşünüldüğünde, özellikle acil nakit ihtiyaçların giderleri için, akla ilk gelen, bankalardan kredi çekmek geliyor. Hem kimseden talep etmeden, hem de borcunuzu bilerek, aydan aya taksitle geri ödemesini yapabiliyorsunuz.

Peki, herhangi bir bankaya gittiğinizde, kredi notu düşüklüğü yüzünden kredi alamadığınızda ne oluyor? Kredi puanı düşüklere kredi veren bankalar hangileri?

Puanı düşüklere kredi veren bankalar, sandığınız kadar çok değil maalesef. Bunun nedeni ise, geçtiğimiz yıllarda BDDK tarafından yapılan düzenlemeler nedeni ile, tüm bankaların müşterilerine kredi verebilme standartları belirlendi. Eğer, kredi notunuz yeterli değilse, bankalardan kredi alamıyorsunuz.

Kredi Notu Düşüklere Kredi Verenler

Kredi notunuz düşük ise izleyebileceğiniz iki yöntem var. Öncelikle puanınız düşükse, maaş ödemesi aldığınız ya da vadeli hesabınızın bulunduğu bankaları tercih etmelisiniz. Mevcut bir banka işleminiz olduğu için, bankalar size bu konuda yardımcı olacaktır.

Çalışmıyorsanız, sigortanız yoksa zaten bankalardan kredi alma şansınız bulunmuyor. Öyle durumlarda ise, senetle para veren kişilere ya da senetle borç para verenşirketlere başvurabilirsiniz. Bu kişilere ulaşmak isterseniz, yazımızın altına size ulaşabileceğimiz bir iletişim numarası yazmanı yeterli olacaktır.

Kredi Puanım Sıfır

Kredi almak istediğiniz zaman sizin için büyük önem teşkil eden konular bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisinin kredi puanınız olduğunu söyleyebiliriz. Banka ile aranızda henüz hiçbir irtibat olmamış ise banka müşteri temsilciniz anında kredi puanınıza bakarak  sizin nasıl bir geçmişiniz olduğunu anlamaya çalışır. Tabi bu durumda kredi puanınızın yüksek olması beklenmektedir. Düşük olan kredi notunuz bankanın gözünde sizin güvenilir olmadığınız kanısını gösterebilir.

Kredi çekmek için bankanıza gittiniz ve müşteri temsilciniz kredi puanınızın sıfır olduğunu mu söyledi? Kredi puanları içerisinde sıfır notuna sahipseniz yüksek ihtimalle hiçbir banka size kredi vermek istemeyecektir. Sıfır kredi notuna sahip olan kişilerin diğer bankalara da kredi borcu olmak ile birlikte bu kredi borcunu uzun bir süredir ödememekte demektir.

Kredi borcunuzun ödenmesi ile kredi notunuzda zamanla artış gösterecektir. Bu sayede kredi çekme imkanına yeniden sahip olabileceksiniz. Ancak kredi puanınızın kredi çekilebilir seviyesine gelebilmesi uzun  bir süre geçmesi gerekmektedir.  Bu süre içerisinde de borçlarınızın tamamını zamanında ödemeniz son derece önemlidir.

Kredi Notum Yüksek Ama Kredi Alamıyorum

Kredi notu son dönemlerde oldukça önemli bir hale gelmiştir. Kredi notu sayesinde bankalardan kolay bir şekilde kredi alınabilmektedir. Kredi notunun alınmasındaki en önemli unsur kişiler bankalar ile olan ilişkileridir. Bankaların ödeme güçlükleri çeken kişiler kredi vermesi oldukça düşük bir ihtimaldir. Kredi notu da bu bilgileri göstermektedir.

Kredi notu sayesinde kişilerin bankalardan kredi alma ihtimali artar. Tabii bunun için kredi notunun yeterli seviyede olması gerekir. Kredi notum yüksek ama kredi alamıyorum diyen kişiler bankalar ile irtibata geçmelidir. Bu gibi durumlarda kefillerle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.

Kredi notu yüksek olan kişilerin genel olarak bankalardan kredi alma ihtimali artar. Bankaların kredi notlarının artması ile birlikte iyi, orta ve kötü şeklinde düzenlemeler yapılmaktadır. İyi seviyede olan kişilerin puanı genelde 1200’den yukarıdır. Bununla birlikte 700 puanın altında olan kişilerin kredi notu düşük sayılır. Kredi notu olmayan kişilerin bankalar ile irtibata geçerek bir an önce kredi notu hesaplamasını başlatması gerekir.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN