Kronik Kabızlığa Mikrobiyata Tedavisi | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 05:05

Kronik Kabızlığa Mikrobiyata Tedavisi

Doç. Dr. Çiğdem Arslan, “Kanser ve bağırsak hastalıklarına yol açabilen kronik kabızlığa tıpta yeni benimsenen mikrobiyata analizi ve kişiselleştirilmiş diyet tedavisi çare oluyor” dedi.

Kronik Kabızlığa Mikrobiyata Tedavisi
Son Güncelleme :

19 Eylül 2020 - 16:34

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kronik-kabizliga-mikrobiyata-tedavisi/20436/" title="facebook">

Esenler Medipol Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Çiğdem Arslan, toplumun yüzde 20’sini etkileyen ve tedavi edilmediğinde ciddi hastalıklara yol açan kabızlığın tedavisinde kullanılan son yöntemi anlattı.

Doç. Dr. Çiğdem Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kronik kabızlık hem yaşam kalitesini bozuyor hem de bağırsak divertikülleri, kolorektal kanserler ve hemoroid, çatlak gibi proktolojik hastalıklara zemin hazırlıyor. Hastaların çoğunda kabızlığa neden olabilecek somut bir neden görünmüyor. İdiopatik kabızlık olarak adlandırdığımız bu durumda hastalara bol lifli beslenme, dışkı yumuşatıcılar ve bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bazı ilaçlar öneriliyor. Mevcut beslenme önerileri ve ilaç tedavileri kronik kabızlık çeken hastaların ancak yüzde 30’unda rahatlama sağlarken, bu hastaların büyük kısmı geçici ya da kısmi fayda görüyor ve çoğu dışkı yumuşatıcı ilaçlara bağımlı şekilde hayatlarını sürdürüyor.”