Küçükbaş hayvan üreticileri dertli | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 11:41

Küçükbaş hayvan üreticileri dertli

ÖZEL

Küçükbaş hayvan üreticileri dertli
Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 17:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kucukbas-hayvan-ureticileri-dertli/33366/" title="facebook">

Artan yem fiyatları sebebiyle zarar ettiklerini belirten Küçükbaş hayvan üreticileri, acil tedbir alınmazsa köylü hayvancılığı bırakma noktasına geldi diye konuştular.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yapan İsmail Yüksel, “ Artan yem maliyetleri nedeniyle üretici böyle giderse üretemez hale gelecek dedi.

Küçükbaş Hayvan Üreticisi İsmail Yüksel, “ 3 ay önce 80 lira olan besi yemi şuan 130-140 liraya dayandı. Bu yüzden köylü hayvancılığı bırakmak zorunda kalacak. Çünkü girdiler çok pahalı. Saman, yonca, balya bunların aşırı derecede yüksek maliyetleri var. Artık üretici kazanamaz hale geldi. O yüzden benim koyunlarım da satılık. Beklentilerimiz yem fiyatlarının azalması ve hayvan desteklerin arttırılmasını rica ediyoruz. Destekler artarsa, üreticinin yanında olunursa tabii ki dışarıya bağımlı olmayız, biz üretiriz” diye konuştu.