Kulp'ta altyapı çalışmaları sürüyor | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 11:01

Kulp’ta altyapı çalışmaları sürüyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI’NIN (AFAD) ORTAKLAŞA YÜRÜTTÜĞÜ PROJE KAPSAMINDA KULP İLÇESİ AFET KONUTLARI İÇİN BAŞLATILAN ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Kulp’ta altyapı çalışmaları sürüyor
Son Güncelleme :

19 Ocak 2021 - 15:40

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kulpta-altyapi-calismalari-suruyor/62033/" title="facebook">

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kulp ilçesi afet konutları için başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Tüm personel, araç ve teknik imkanlarıyla kent merkezi ile ilçelere bağlı mahallelerin altyapı ve içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam eden DİSKİ Genel Müdürlüğü, AFAD ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kulp ilçesinde afet konutları için başlatılan 482 metre içme suyu şebekesi, 373 metre kanalizasyon şebekesi ve fosseptik imalatı çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yürük, projede gelinen aşamayla ilgili teknik ekipten bilgi aldı.

“Mahallelerin su ihtiyacını gidereceğiz”

Altyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Tutşi, “İçme suyu problemini, içme suyu hattı döşeme çalışmaları ile ortadan kaldırarak tüm ilçeleri kapsayan kırsal mahallelerde su ihtiyacının giderilmesini hedefliyoruz. Kanalizasyon şebekesi döşeme projelerimizde de önemli mesafe aldık. Hemşerilerimizin sorunlarını çözmek için ekip arkadaşlarımızla kent merkezi ve kırsal ayırmadan en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyoruz” dedi.