Kurban Pazarlığı Sosyal Mesafe Kuralına Göre Yapılacak | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:16

Kurban Pazarlığı Sosyal Mesafe Kuralına Göre Yapılacak

Yaklaşan Kurban Bayramı arifesinde kurbanlıklar pazara inmeye başladı. Tüm ülkede sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilecek kurban pazarlıkları için bazı belediyeler ilginç yöntemler buldu.

Kurban Pazarlığı Sosyal Mesafe Kuralına Göre Yapılacak
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2020 - 20:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kurban-pazarligi-sosyal-mesafe-kuralina-gore-yapilacak/18823/" title="facebook">

Kurban alınırken yapılan pazarlıkları hepimiz biliyoruz. Uzun ve çetrefilli bir sürecide beraberinde getiren Kurban pazarlığı; Coronavirus nedeniyle artık farklı şekilde yapılacak. Yetkililer sosyal mesafenin korunması amacıyla kurban satıcılarının sopa, değnek vb. bir cisimle tutuşarak tokalaşmanın ortadan kaldırılmasını ve sosyal mesafeyi sağlayacak bir değnek yardımıyla sıkı sıkıya pazarlıkların devam etmesini öneriyor. Sopanın bir ucunu kurbanlığı satan, diğer ucunu da kurbana talip olan sıkı sıkıya tutacak ve pazarlık bu şekilde yapılacak.

kurban pazarligi

Besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren Canlı Hayvan Pazarı’nın yolunu tuttu bile. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise daha çok fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşıyor. Hayvanın beğenilmesinin ardından satıcı ile alıcı arasında kıyasıya pazarlık başlıyor.

Bilecik Belediyesi ise olaya daha teknolojik bir çözümle yaklaşarak Tokalaşmatik uygulamasını devreye koydu. Merkezde kurulan kurban satış alanında, pazarlık yapılırken el temasının engellenmesi amacıyla ilginç bir yöntem geliştirildi. Pazar alanına, tahtadan 2 ucu el şeklinde yapılan tokalaşmatik kuruldu.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, kurban satış alanının, çeşmeler, tuvaletler, dinlenme noktaları ve otopark alanı gibi en ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlandığını söyledi. Belediye olarak salgın nedeniyle kurban satış alanında gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Şahin, “Arkadaşlarımız kurban satış alanını tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde hazırladılar. Pazar alanındaki 80 noktada kurban satışı olabilecek. Temel ihtiyaçların yanı sıra salgın nedeniyle yapılması gereken bütün çalışmalarımızı da yerine getirdik. Salgın için uymamız gereken kuralları hatırlatma ve hemşehrilerimizi gülümsetme amacıyla tokalaşmatik noktası kurduk. Çünkü pazarlık yapılırken tokalaşma geleneğimiz var bizim. Şimdiden bütün esnaf ve vatandaşlarımıza hayırlı alışverişler diliyorum” dedi.