Lunapark ve Tematik Parklar Açıldı | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 03:17

Lunapark ve Tematik Parklar Açıldı

81 il valiliğine “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” konulu genelge gönderdi.

Son Güncelleme :

06 Temmuz 2020 - 23:41

Lunapark ve Tematik Parklar Açıldı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” konulu genelge gönderdi.

 

Genelge çerçevesinde lunapark ve tematik parklar yeniden faaliyete geçti. Yeni normalleşme süreciyle birlikte lunapark ve tematik parklara, sadece bir yerde faaliyet göstermek ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara uyulması şartları konuldu.

 

Lunapark girişlerinde görevliler tarafından ateşi ölçülen vatandaşlar ellerine dezenfektan sıkıp sosyal mesafeye uyularak içeri alınacak.



Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki internet kafe/salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lunapark gibi oyun ve eğlence yerleri genelgede belirtilen %50 kapasite sınırı ile 07.00-19.00 saatleri arasında çalışabileceklerdir.

Çok yüksek risk grubunda bulunan illerde bu tür iş yerleri, ne yazık ki kapalı kalmaya devam edecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.