Malatya'da 2 Tren Kafa Kafaya Çarpıştı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 20:22

Malatya’da 2 Tren Kafa Kafaya Çarpıştı

Malatya’da 2 Yük Treni Kafa Kafaya Çarpıştı. 2 Ölü 4 Yaralı

Malatya’da 2 Tren Kafa Kafaya Çarpıştı
Son Güncelleme :

13 Haziran 2020 - 22:19

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/malatya-tren-kazasi/18414/" title="facebook">

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Kemerköprü Mahallesinde sabah saatlerinde Sivas yönünden gelen kağıt yüklü tren ile karşı yönden gelen boş yük treninin kafa kafaya çarpışması sonucu oluşan kazada, TCDD de görevli iki makinist Mehmet Ulutaş ve Mahmut Kaya yaşamını kaybederken, Sami Atalay, Yılmaz Güneş, İbrahim Halil Kaya ve ismi öğrenilemeyen bir kişi de yaralandı.

Kurtarma ekipleri enkaz altında kayıp olarak aranan Mehmet Ulutaş’ın da cansız bedenine ulaştı. Arama çalışmalarının sonlanmasının ardından bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, olay yerinde yaptığı açıklamada, Elazığ yönünden gelen bir yük treni ile Malatya yönünden gelen yük treninin çarpışması sonucu kazanın meydana geldiğini söyledi.

KAZA ANI


İNCELEME BAŞLATILDI

Kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Malatya Valisi Aydın Baruş, şu bilgileri verdi:

“Kazada kayıp olan personelimize ulaştık, maalesef 2 personelimiz hayatını kaybetti, 2 personelimiz yaralandı. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatıldı. Yaralı personelimizin hastanede tedavileri devam ediyor, hayati tehlikeleri yok. 2 personelimizde ise herhangi bir yaralanma yok. Enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Demir yollarına ait 2 vinç çalışıyor, 2 vinç daha gelecek kara yolu tarafından. Onlarla birlikte hızlı bir enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirilecek. Vefat eden personellerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralı personelimize de geçmiş olsun diyorum, inşallah şifaya kavuşurlar yakın zamanda. İnşallah kayıp olan personelimizden de güzel haber alırız diye ümit ediyorum.”

Vali Baruş, gazetecilerin “Kazanın sebebiyle ilgili bir soruşturma yapıldı mı?” sorusu üzerine ise “O konuda yetkililer gerekli açıklamaları yapacaklardır yeri geldiğinde, şuanda bir şey söyleyemeyiz. İncelemeler sonucunda belli olacak” ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hemen bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına destek verdiğini aktaran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendilerine ulaşan bilgilere göre kazaya karışan trenlerden birinin Elazığ’dan gelen normal sevkli tren, diğer trenin ise sevk izni bulunmadan Malatya’dan hareket ettiği iddia edilen tren olduğunu ifade etti.

Gürkan, tüm demir yolu ailesine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İŞÇİ SENDİKASI KAZAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Malatya Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Başkanı Hasan Akdemir, ”Demir yolu işletmeciliğini belediye otobüs işletmeciliği olarak görüp ona benzetmeye çalışanlardan dolayı bu tür olaylar meydana gelmeye başlamıştır” diye konuştu.

Akdemir, bu tür kazaların temel nedeninin kurumda huzurun ve çalışma barışının bozulmasından kaynaklı olduğunu belirtti. Yaşanan olayın çok acı olduğunu belirten Malatya BTS Şube Başkanı Murat Akdemir, şunları söyledi:

“Gerçekten acı bir olay maalesef ki sendika olarak yıllarca söyledik. Demiryolları 164 yıllık köklü bir kurum ve geçmişi olan bir kurum. Bu tarz yaşanan olaylar sonrasında kurumda yönetmeliklere yeni maddeler ekleniyordu ama AKP iktidarı döneminde son 17 yıldır bunlar yok sayıldı.

“Trenlerimizde personel sayımız 4’ten 2’ye düşürülerek tüm yük makinistlerin üzerine bırakıldı. Son zamanlarda yine kurum içerisinde yapılandırma adı altında kurumu ikiye böldüler, farklı birimler oluşturdular kurumda bir kaos yarattılar.” ifadelerini kullandı.