MEB'den Tüm İllerdeki Okullara Yazı Gönderildi | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 16:24

MEB’den Tüm İllerdeki Okullara Yazı Gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığından Tüm İllere Okulların Açılma Tarihi ile İlgili Yazı Gönderildi. Gönderilen Yazıda Bakanlığın Planlamasına Göre 21 Eylül 2020 Pazartesi Günü Eğitimin Başlayacağı Belirtiliyor.

MEB’den Tüm İllerdeki Okullara Yazı Gönderildi
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2020 - 11:53

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/mebten-tum-illerdeki-okullara-yazi-gonderildi/19304/" title="facebook">

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimine İlişkin Tüm İllerdeki Okullara Yazı Gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının corona virüsü salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA), canlı sınıf uygulamaları ve EBA TV yoluyla uzaktan eğitim ile tamamlandığı, 2020-2021 ders yılının öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik programın Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel okulların 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü, resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ise 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü yüz yüze eğitim ile başlayacağı ilgili genelgeyle düzenlenerek Valiliklere gönderilmişti. Ancak korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılacağı tarihe ilişkin değişikliğe gidilmiş ve bu kapsamda aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

  1. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları istemeleri halinde 17 Ağustos 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim yoluyla tüm kademe ve sınıf düzeylerinde öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulanmasına başlayabilecektir.
  2. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağından resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının tamamı bu tarihten itibaren uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulanmasına başlayacaktır.
  3. 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren 2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının işlenmesine bakanlıkça yapılacak planlama doğrultusunda başlanacaktır.
  4. Öğretmenler mesleki çalışmalara 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü görev yaptıkları eğitim kurumlarında başlayacaktır.
  5. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.
  6. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9’uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla uzaktan eğitim yoluyla ve yüz yüze eğitimin başladığı hafta içerisinde gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.
  7. Resmi ve özel eğitim kurumlarımız 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik olarak 31 Ağustos 2020-6 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açabilecektir.




Bilim Kurulu Bu Kararlara Temkinli Yaklaşıyor

Ancak 21 Eylül‘de yüz yüze eğitimin, daha ileri bir tarihe ertelenebileceği ifade edildi. Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlayacağını, 21 Eylül’de aşamalı seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçileceği kararını doğru bulduğunu ve bilimle uyuştuğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhan, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmiş olsa dahi duruma göre bunun değişebileceğine işaret ederek “Eylül ve ekim ayları, gribin yoğun olduğu zamanlar. Rakamlar bu süreçte ağır seyrederse okulların bölgesel kapanması söz konusu olabilir” diye konuştu.

Okula götürecek veli, yemek getiren kişiler, servisteki hostes ve şoförü risk grubunda. Şoförler, çocuklardan sonra erişkinleri de taşıyor. O yetişkinler de risk grubunda. Büyük bir kitle hareketi var, bu yüzden çok boyutlu değerlendirmek gerek. Asıl problem ise çocukların hastalığı evlerine taşımaları. Çocuklarda fiziki mesafeyi sağlamak güç, kaynaşmayı seviyorlar. Bu karar, hem çocukları hem de aileleri korumak açısından mantıklı…

Prof. İlhan’ı destekleyen bir görüş de Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan geldi. Kara “Vaka sayısı düşmezse 21 Eylül tarihi, ileri kaydırılabilir” dedi.