Mehmet Çilingiroğlu Canlı Yayında Kovuldu İddiası | 24 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 02:54

Mehmet Çilingiroğlu Canlı Yayında Kovuldu İddiası

Canlı Yayında “Koç Üniversitesi’nden benim istifa mektubumu göndermişler. Demişler ki buradaki işiniz bitmiştir, atılmışsınızdır fakülteden” dedi.

Mehmet Çilingiroğlu Canlı Yayında Kovuldu İddiası
Son Güncelleme :

04 Nisan 2020 - 16:44

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/mehmet-cilingiroglu-canli-yayinda-kovuldu-iddiasi/17520/" title="facebook">

03 Mart 2020 tarihinde saat 21:00’de CnnTürk ekranlarında yayınlanan “Akıl Çemberi” isimli tartışma programında; korona virüsü ile mücadele konuları tartışılırken, Kardiyolog Prof Dr. Mehmet Çilingiroğlu yayın esnasında kendisine Koç Üniversitesinden mesaj geldiğini ve şu an da yayın esnasında işten kovulduğunu belirtti.

Yayındaki diğer konukların mesajı okumasını istemeleri üzerine konuyu geçiştiren ve Koç Üniversitesine”sen beni atsan ne olur atmasan ne olur” ifadeleriyle çıkışlarda bulunan Çilingiroğlu’nun Koç Üniversitesinde görevinin “misafir öğretim üyesi” sıfatıyla bulunduğu, bununda Ocak ayında bittiği ve kendisine bu durumun yayın esnasında değil, yayından günlerce önce bildirildiği, “misafir öğretim üyesi” statüsünde ise her hangi bir sözleşme yapılmadığından kovulma ya da fesih gibi bir durumun mümkün olmadığı anlaşıldı.

Koç Üniversitesinin Gönderdiği Yazı

koç üni cilingiroglu

Milat yazarı Serdar Arseven ‘in yayınladığı yazının 27 Mart 2020 tarihili olduğu dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ise 03 Nisan 2020 tarihli yayın esnasında “Koç Üniversitesi’nden benim istifa mektubumu göndermişler. Demişler ki buradaki işiniz bitmiştir, atılmışsınızdır fakülteden” demişti.