Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Gereken Bilgiler | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 20:09

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Gereken Bilgiler

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Gereken Bilgiler

Mesleki Yeterlilik Belgesi İçin Gereken Bilgiler
Son Güncelleme :

20 Nisan 2019 - 11:14

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/mesleki-yeterlilik-belgesi-icin-gereken-bilgiler/5719/" title="facebook">

Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 6. Maddesi, 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin 6. maddesine göre, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin yetkili kişilerden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerekiyor.

İlgili yönetmeliğin 10. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine sahip olmaları zorunlu hale getirildi.

Belgeler Nasıl Alınır?

Mesleki Yeterlilik Kurumunun şartlarına uygun olarak gerçekleştirilecek sınavlar sonunda başarılı olanlara mesleki yeterlilik belgesi verilecek.