Ne pandemi ne de savaş onun resim aşkını engelleyemedi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 16:50

Ne pandemi ne de savaş onun resim aşkını engelleyemedi

GAZİANTEP’TE YAŞAYAN SURİYELİ RESSAM DILBAS BERAZİ, VİDEO ÇEKEREK ÖĞRENCİLERİNE RESİM YAPMAYI ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR.

Son Güncelleme :

10 Ocak 2021 - 11:20

Ne pandemi ne de savaş onun resim aşkını engelleyemedi

Gaziantep’te yaşayan Suriyeli ressam Dılbas Berazi, pandemi nedeniyle öğrencilerinden uzak kaldı. Ressam Berazi, bu süreçte video çekerek öğrencilerine resim yapmayı öğretmeye devam ediyor.

Yaklaşık 10 yıl önce Suriye’nin Resulayn kentinden Gaziantep’e gelen Suriyeli ressam Dılbas Berazi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren GASMEK kurslarında öğrencilerine resim öğretiyor. Pandemi dolayısıyla öğrencilerinden uzak kalan ressam Berazi, bu süreçte de öğrencilere çektiği videolarla ders vermeye devam ediyor. Berazi, kurdukları bir dernekle sanatçıları bir araya getirerek, dünyadaki savaşların bitmesi için mesaj verdiklerini belirtti.

“Video çekerek öğrencilerime ders vermeye devam ediyorum”

Pandemi dolayısıyla öğrencilerine çektiği videolarla ulaştığını ifade eden Dılbas Berazi, “Ben Resulaynlıyım. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. 30 yıldır resim sanatıyla uğraşıyorum. Büyükşehir bünyesindeki GASMEK kurslarında resim hocasıyım. Ancak pandemiden dolayı öğrenciler gelemiyor. Bende öğrencilerime resim sanatını öğretmek için resimlerimi video ile çekim yapıp gönderiyorum. Özellikle resimlerimde daha çok dere, pınar, ağaç resmediyorum. Çünkü benim doğduğum Resulayn da çok dere, pınar ve ağaç vardı” dedi.

“Türkiye’de yabancılık çekmedim”

Türkiye’de kendisini evinde hissettiğini ifade eden Berazi, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bize bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti’nde kendimizi yabancı olarak görmüyoruz. Bize sahip çıktıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.