Oasis Network (Rose) Coin Nedir? | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 08:39

Oasis Network (Rose) Coin Nedir?

Oasis Network Diğer Adıyla ROSE Coin Nedir ve Nasıl Alınır?

Oasis Network (Rose) Coin Nedir?
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 1:24

Oasis Network (Rose) Nedir?

İngilizce kısaltmasından da anlaşılacağı gibi, kendisine simge olarak Afrodit’in Tanrıların sırlarını saklamak karşılığında bir hediye olarak kullandığı mahremiyeti temsil eden, gül biçimini seçmiş.

2020 yılında piyasaya sürülen Oasis Network (ROSE) göze çarpan kripto para birimlerinin arasında yerini aldı.

CEO’su Berkeley’deki California Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde profesör olan Dawn Song’un önderliğinde kendisini geliştiren ROSE, Ethereum ağı olan ERC-20 üzerine kurulu bir sistem. Ayrıca Ethereum ağında bulunan tüm merkeziyetsiz uygulamaları (DApps) destekleyen Oasis Network (ROSE) gizlilik odaklı, açık kodlu ve ölçeklenebilir veri ekonomisini oluşturulmuş bir blockchain projesidir.

Merkeziyetsiz finans (DEFİ) sistemi ve sistemin kripto para birimi olan Oasis Network (ROSE) ile amaç merkeziyetsiz finans (DEFİ) sistemlerinde açık finansman ve gizli işlem verilerini bir araya getirmektir.

Oasis Network (ROSE), iki ana katman olan Consensus ve ParaTime’dan oluşmaktadır. Bu iki katman sistemin farklı kullanımları için olanak sağlar.

Oasis Network (ROSE), birçok önemli kripto para, blockchain ve fintech firması ile ortak çalışmalar yürütmektedir. Küresel katılımın oldukça yüksek olduğu ağ üzerinde birçok uygulama ve doğrulayıcı bulunmaktadır.

Oasis Network sistemi merkeziyetsiz finans sistemlerinin sorunları olan ücret yüksekliği ve veri güvenliği gibi konularda bir yenilik getirmeyi ve çözmeyi amaçlar.

Oasis Network (ROSE) Coinde Birinci Öncelik Gizlilik

Oasis blok zinciri, doğrulayıcılarını rastgele böler ve akıllı sözleşme yürütmeyi doğrulamak için paralel olarak çalışmak üzere “hesaplama komiteleri” oluşturur. ParaTime olarak bilinen bu paralel yaklaşım, Oasis blok zincirinin saniyede binlerce akıllı sözleşme işlemine (TPS) ulaşmasını sağlar. Baştan sona yüksek olması nedeniyle, Oasis Ethereum ParaTime’daki maliyeti, Ethereum’dan daha düşüktür.

Ağda bulunan işlemlerin şifrelendiği özel bir gizlilik protokolü bulunmaktadır. Bu gizlilik ağ katmanlarından ParaTime içinde bulunan bu gizlilik desteği ile sağlanmaktadır. Bu katmanda oluşturulan uygulamaların blockchain teknolojisinin tüm avantajlarından yaralanması sağlanmaktadır. Bu gizlilik ile blockchain teknolojisinden faydalanmak isteyen geliştiriciler, Oasis Network resmi sitesinden başvuru yapabilmektedirler.

ROSE ile Oasis Network sisteminde, yerleşik token ve stake etmek için kullanılması sağlanır. Bunun yanı sıra Oasis Network sisteminde ParaTime katmanında geliştirme yapabilmek için kullanılan akıllı sözleşmelerin ücretleri ödenmektedir.

ROSE toplamda piyasa 10.000.000.000 ROSE olarak sürülecektir, şu an piyasaya sürülmüş 1.500.000.000 ROSE bulunmaktadır.

Merkeziyetsiz finans (DEFİ) projelerine getirdiği yenilikler sayesinde Oasis Network sisteminin kripto parası olan ROSE gelecekte daha büyük atılımlar göstereceğine inanılmaktadır.

Oasis Network (ROSE) Nasıl Satın Alınır?

Türkiye’de, Türk Lirası ile Oasis Network satın alınabilecek bir kuruluş şu an için yok. Bu demek oluyor ki Oasis Network (ROSE) coin, ülkemizde alım-satımı yapılan kripto para birimlerinin arasında yerini aldığında gerçek piyasa değerine ulaşabilecek. Çünkü Türkiye altın ve dövizdeki durgunluğun ardından, kripto para borsası hacminde hatırı sayılır bir kitleyi barındırıyor.

Öncelikle Oasis Network (ROSE) coin satın almak için Binance hesabına sahip olmanız gerekiyor. Binance hesabınızı açtıktan sonra, ülkemizde bulunan coin borsalarından güncel dolar kuruyla birebir aynı fiyata sahip olan TETHER (USDT) satın alarak işleminize devam edebilirsiniz.

Satın almış olduğunuz TETHER (USDT) bakiyenizi herhangi bir komisyon kesintisi olmadan Binance hesabınıza aktarıp, oradan ROSE coine çevirmeniz mümkün. Şimdi aklınıza; “Neden direk Binance üzerinden işlemimi tamamlamıyorum?” sorusu gelebilir.

Hemen onu da açıklayalım: Binance Türk Lirası yatırımlarında komisyon alıyor. Fakat USDT gönderimlerinizden ne Binance, ne de Türkiye’deki coin borsaları herhangi bir komisyon almadan işlem yapmanıza olanak tanıyor.

Bu yazının yazıldığı 15 Mart 2021 tarihinde Oasis Network (ROSE) coin fiyatı 1,73 TL olarak işlem görüyordu.

Güncel Oasis Network (ROSE) Coin Fiyatı




EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN