Okullarda Tatil İlan Edildi! | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 13:14

Okullarda Tatil İlan Edildi!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Açıkladı: Corona Virüsü Nedeniyle Okullar tatil edilirken, ilkokul ve dengi okullarda tatil 1 hafta, üniversitelerde ise 3 hafta tatil ilan edildi.

Okullarda Tatil İlan Edildi!
Son Güncelleme :

12 Mart 2020 - 19:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/okullarda-tatil-ilan-edildi/16946/" title="facebook">

Cumhurbaşkanı Sözcüsü, Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanının düzenlediği ortak toplantıdan karar çıktı.

Korona Virüsü Nedeniyle Okullar Tatil Edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı “coronavirüs” toplantısı sona erdi. Külliye’de yapılan koronavirüs toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.

koronavirus turkey

16 bakan ve kurumlar koronavirüs önlemlerini görüştü. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim Kalın alınan önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda ilkokul ve dengi okullarda eğitime bir hafta tatil ilan edildiği duyuruldu.

Tatil Sonrası Uzaktan Eğitim Düşünülüyor!

Okullarda tatil 16 Mart 2020 Pazartesi günü itibari ile başlayacak ve 1 hafta sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığında korona virüs tehdidine karşı eğitim süreciyle ilgili planlamaların görüşüldüğü ara tatilin öne çekilmesini de beklenmektedir. Tatil öne çekilirse uzaktan eğitim ve telafi eğitimi olabilir.

Uzaktan eğitim konusunda kendisini ispat eden; Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Milli Eğitim Bakanlığının en büyük güvencesi alanında uzman öğretmenlerinin ders anlatım videolarıyla oluşturulan, dijital kütüphanesi ve yapay zeka altyapısına sahip akıllı yönlendirme sistemiyle yenilenen EBA, Elazığ depremi sonrasındaki telafi eğitimi sürecinde de depremzede öğrencilerin eğitimini devam etmesine yardımcı olan EBA uzaktan eğitim planlamaları devreye girdiğinde eğitimin devamını sağlayacak.