Oturduğunuz Apartmanın ya da Sitenin İsim Değişikliği Nasıl Yapılır? | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 21:12

Oturduğunuz Apartmanın ya da Sitenin İsim Değişikliği Nasıl Yapılır?

Oturduğunuz Apartmanın Yada Sitenin İsim Değişikliği Nasıl Yapılır

Oturduğunuz Apartmanın ya da Sitenin İsim Değişikliği Nasıl Yapılır?
Son Güncelleme :

21 Şubat 2021 - 13:02

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/oturdugunuz-apartmanin-yada-sitenin-isim-degisikligi-nasil-yapilir/64140/" title="facebook">

Apartman veya oturduğunuz sitede yapılacak değişiklik kararları, kat malikleri tarafından alınır. Bu değişikler içinde “apartman ismi değiştirme” hususunda kat maliklerinin aynı şekilde oyu aranmaktadır. İsim değişikliği için oy çokluğu mu oy birliği mi gerekmektedir.

Site adı değiştirmek için, kat mülkiyeti kanununda yer alan 28. madde çerçevesinde, site isminin değiştirilmesi için kat sahiplerinin beşte dördünün oyu gerekmektedir. Bu bakımdan site isminin değiştirilmesi için oy oranının 5/4 olması en az gerekmektedir. Oy oranı olduktan sonra değişim mümkündür.

Kat mülkiyeti Kanunu kapsamında 28. madde de bazı bilgiler yer almaktadır. Yönetim planı ve tarzını kullanmak ve gerekli ücretler ile birçok husus bu maddede yer alır. Yönetim planı ise tüm kat sahiplerini yakından ilgilendiren bir sözleşme görevi görür.

Yönetim planın da yer almayan durumlarda, gayrimenkul yönetiminde oluşacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve hükümlere göre çözüme kavuşur. Yönetim planı ve bu plan üzerinde yapılacak değişikler için tüm kat sahiplerinin beşte dördünün onayı gerekmektedir