Pamukkale Travertenleri Haziranda Açılıyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 21:14

Pamukkale Travertenleri Haziranda Açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 1 Haziran İtibariyle Pamukkale Travertenleri Turizm İçin Açılacak.

Pamukkale Travertenleri Haziranda Açılıyor
Son Güncelleme :

07 Haziran 2020 - 23:36

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/pamukkale-travertenleri-haziranda-aciliyor/18238/" title="facebook">

Her yıl milyonlarca turistin geldiği Denizli‘deki travertenleri ile ünlü Pamukkale, korona virüs nedeniyle geçici süreliğine kapattığı kapılarını bu ay açacak. Turizmciler, 1 Haziran’dan umutlu olduklarını ve gerekli tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle Pamukkale bir süreliğine ziyaretçilere kapatılmıştı. Önceki yılların aynı dönemlerinde yüzlerce yerli ve yabancı turistin ayak bastığı Pamukkale bu yıl bomboş kaldı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Haziran itibariyle açılacak olan Pamukkale travertenleri için turizmciler ilk etapta yerli turistten umutlu olduklarını belirtti.

Açık hava olması sebebiyle komşu illerden yerli turist hareketi olacağı bekleniyor. Şu anda yaşadığımız hastalık salgın neticesinde Pamukkale piknik yerlerinde gerekli tadilat bakım onarım işlemleri yapılıyor. Pamukkale ilçesinde turistik merkezlerde ve tesislerde yenileme ve bakım çalışmaları yapılıyor. Bununla ilgili altyapı çalışmaları yapılıyor. Salgın biraz normalleşmeye başladıktan sonra Haziran ayı başı gibi piknik yerleri açıldığında özellikle iç turizm alanında ciddi bir hareket bekleniyor. Piknik yerinin açık hava olması bu virüsten korunma anlamında diğer turistik merkezlere göre nispeten daha güvenli ve burada korunma tedbirlerine uyulması ve uygulanması daha kolay olacağından özellikle komşu illerden ciddi anlamda özel araçlarıyla yerli turizm hareketini bekleniyor.

“TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ KONUSUNDA DAHA İYİ BİR KONUMA GELECEK”

Uçuşların başlaması önemli ve hava yolu şirketleri uçuşlara başlamadılar. Türk Hava Yolları 10 Haziran’dan itibaren yurt dışı uçuşlarına başlayacak herhangi bir değişiklik olmazsa önce adım adım normalleşme aşamasına geçilecek. Ülkemiz virüsle mücadelede dünya çapında öne çıktı. Sağlık ekipleri, sağlık hizmetleri gerçekten çok kaliteli üst düzeyde olduğunu tüm dünyaya göstermiş olduk. Özellikle sağlık turizmi konusunda önümüzdeki yıllarda Türkiye daha da iddialı bir konuma gelecek. Bu konuda beklentimiz açıkçası özellikle kısa vadede iç turizm hareketi bekleniyor.