Pazar Yerleriyle İlgili Genelge Yayınlandı | 28 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 02:09

Pazar Yerleriyle İlgili Genelge Yayınlandı

Pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışı kısıtlandı.

Pazar Yerleriyle İlgili Genelge Yayınlandı
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2020 - 10:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/pazar-yerleriyle-ilgili-genelge-yayinlandi/17884/" title="facebook">

 

Bakanlığın valiliklere gönderdiği Genelgede, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de kamu düzenini korumak ve kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye indirmek amacıyla il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kuralların, daha önce valiliklere bir genelgeyle gönderildiği hatırlatıldı.Bahse konu genelge ile pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlandığı anımsatıldı.

 

Genelgede, gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına yönelik tedbirlerin pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirildiği ifade edildi.