Pınarbaşı'na Biyogaz Organik Gübre Tesisi'nin temeli atıldı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 03:09

Pınarbaşı’na Biyogaz Organik Gübre Tesisi’nin temeli atıldı

KAYSERİ’NİN PINARBAŞI İLÇESİNDE İŞADAMI CEMİL DEMİREL, FARUK ÖNDAŞ, FATİH AKGÜL VE OSMAN FEVZİ DEMİREL ORTAKLIĞINDA, YAKLAŞIK 100 KİŞİNİN İSTİHDAM EDİLECEĞİ VE 80 MİLYONA MAL OLACAK OLAN BİYOGAZ TESİSİNİN TEMELİ ATILDI.

Pınarbaşı’na Biyogaz Organik Gübre Tesisi’nin temeli atıldı
Son Güncelleme :

03 Ocak 2021 - 11:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/pinarbasina-biyogaz-organik-gubre-tesisinin-temeli-atildi/50367/" title="facebook">

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde İşadamı Cemil Demirel, Faruk Öndaş, Fatih Akgül ve Osman Fevzi Demirel ortaklığında, yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği ve 80 milyona mal olacak olan biyogaz tesisinin temeli atıldı. Tesiste, bölge çiftçisinin yararına olacak yüzde 100 organik gübre ve sulu tarım yapılması sağlanacak.

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesine bağlı Küçük Kömarmut Mahallesine organik atıklardan kullanılabilir gaz üretilmesini sağlayan biyogaz tesisinin inşaat çalışmaları başlatılarak temeli atıldı. Kısa süre içerisinde inşaat çalışmaları tamamlanıp hizmete hazır hale getirilecek olan tesiste bölge halkından yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek. İşadamı Cemil Demirel, Türkiye’nin yol ve asfalt sektöründe faaliyet gösteren işadamı Faruk Öndaş, yenilebilir enerji alanında faaliyet gösteren işadamı Fatih Akgül ile otomobil sektöründe faaliyet gösteren Osman Fevzi Demirel ortaklığında 80 milyonluk 3mv’lik biyogaz tesisinde yüzde 100 organik gübre ve sulu tarım yapılacağını söyledi. Demirel, Pınarbaşı’na tarihinin en büyük yatırımını yaptıklarını belirterek şunları kaydetti;

“Şehrimizin, yöremizin ve ülkemizin kalkınmasına iş dünyası olarak katkı sunmaya devam ediyoruz. Güzel İlçemiz Pınarbaşı’mızın Küçük Kömarmut Mahallesine kuracağımız oksijensiz ortamda mikrobiyolojik floranın etkisi altında organik maddenin karbondioksit ve metan gazına dönüştürülmesi hizmetinin verileceği biyogaz tesisimizde organik gübre elde edeceğiz. Böylelikle Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun da belirtmiş olduğu üzere; çiftçilere ücretsiz gübre dağıtılacak ve bu şekilde çiftçi üretime teşvik edilmiş olacak. Yöremizin tarımsal değerleri ise gelecek nesillere aktarılarak kültürümüzün yaşaması sağlanacak. Pandemi dolayısıyla tesisimizin temel atma merasimini gerçekleştiremedik. İnşallah resmi açılışını 30 Haziran 2021 tarihinde yapacağız. Ben bugün burada inşaat çalışmaları başlatılan tesisimizin şimdiden yöre halkına, kentimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Küçük Kömarmut Mahallemize değerli dostlarım Faruk Öndaş, Fatih Akgül ve Osman Fevzi Demirel’e katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.”