Santa-Farma Onuncu İlerleme Bildirim Raporunu Yayınladı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 14:30

Santa-Farma Onuncu İlerleme Bildirim Raporunu Yayınladı

75 yıldır “Sağlığa sağlıklı hizmet” veren Santa Farma, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi performansını paylaştığı 10’uncu İlerleme Bildirimi Raporu’nu yayınladı.

Santa-Farma Onuncu İlerleme Bildirim Raporunu Yayınladı
Son Güncelleme :

08 Kasım 2020 - 19:09

Türkiye’nin 75 yıllık köklü ve güçlü yerli ilaç firması olan Santa Farma, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin, 2019 yılına ilişkin performansını paylaştığı Küresel İlkeler İlerleme Bildirimi Raporu’nu yayınladı.

Kamuoyuna hesap verilebilirlik ve şeffaflığa dayalı bir gönüllülük girişimi olan ve İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre ve Yolsuzlukla Mücadele gibi 4 alanda toplanmış 10 ilkeyi kapsayan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Santa Farma tarafından 26 Mayıs 2010 tarihinde imzalandı.

 

Santa Farma, sözleşmenin 10 ilkesi doğrultusunda çalışmalarını her yıl düzenli olarak İlerleme Bildirimi Raporu ile yayınlıyor.

santa-farma-10-ilerleme-raporu

Global ilkeler

Global Reporting Initiative’in (GRI) G3 Sürdürülebilirlik Raporlaması İlkelerinin kılavuz olarak alındığı Santa Farma’nın 10’uncu İlerleme Bildirimi Raporu’nda; insan hakları yönetimi, çalışan haklarının korunması, çevrenin korunması ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki faaliyetler ayrı ayrı ele alındı.

santa-farma-personel-sayisi

Santa Farma hakkında:

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma’nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN