Sebastien Ogier 7. kez Dünya Ralli şampiyonu oldu | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 10:13

Sebastien Ogier 7. kez Dünya Ralli şampiyonu oldu

DÜNYANIN EN BÜYÜK MOTOR SPORLARI ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ OLAN DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI’NDA, RED BULL SPORCUSU SEBASTİEN OGİER, MONZA RALLİSİ SONRASINDA KARİYERİNİN YEDİNCİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ.

Sebastien Ogier 7. kez Dünya Ralli şampiyonu oldu
Son Güncelleme :

06 Aralık 2020 - 17:55

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda, Red Bull sporcusu Sebastien Ogier, Monza Rallisi sonrasında kariyerinin yedinci dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Dünya Ralli Şampiyonası takviminin 7. ve son yarışı Monza’da koşuldu. 1978 yıldan beri her sene düzenlenen hem ralli hem de pist pilotlarının büyük ilgi gösterdiği ralliye, şampiyonluk yarışında pilotlar sıralamasında ikinci olarak gelen Ogier, İtalya’dan zaferle ayrıldı. Monza’ya lider olarak gelen Evans’ın hata yapmasıyla, İtalya’da kazanan Red Bull sporcusu Ogier, genel klasmanda 122 puana erişerek kariyerinin 7. Dünya şampiyonluğunu kazandı. Yaşadığı problem nedeniyle geride kalan ve Monza’da 17. sırayı alabilen Red Bull sporcusu Evans ise 114 puanla Dünya Ralli Şampiyonası’nı ikinci olarak bitirdi.

WRC Pilotlar Sıralaması

Sebastien Ogier : 122 (Puan)

Elfyn Evans: 114 (Puan)

Ott Tanak: 105 (Puan)

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.