Seferihisar Orman Yangınında 58 Araçta Yandı | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 00:35

Seferihisar Orman Yangınında 58 Araçta Yandı

İzmir Seferihisar’a bağlı Sığacık Mahallesi Ekmeksiz Plajı yakınlarında ki otluk alanda yangın çıktı. Plaja yüzmek için gelen 58 otomobil de kullanılamayacak hale geldi.

Seferihisar Orman Yangınında 58 Araçta Yandı
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2020 - 2:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/seferihisarda-orman-yangininda-58-aracta-yandi/19443/" title="facebook">

10 hektarlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Orman Genel Müdürlüğü 3 helikopter ve 12 arazözle alevlere müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının, evlerin yanına kadar ilerlediği görüldü. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri büyük uğraşlar sonucunda yangını yaklaşık 1 saat kadar bir sürede kontrol altına alabildiler. Fakat 1 saatlik bir süre de çok sayıda araç yanarak yüklü bir maddi zarar oluştu.

Yangında 58 araç zarar görürken, araçların sahipleri yaşananları anlattı.

Otomobili yanan Murat Coşkun (45), aracını tanıyamadığını söyledi. Coşkun, ‘Biz de çok şaşkınız. Plajdaydık. Yangın bu kadar büyükmüş ancak haberimiz olmadı. Yanımızdaki otelde de herhangi bir siren çalınmadı. Yangın büyüdü ve arabamız bu hale geldi.

Yangının Sebebi Nedir?

Hava sıcaklığı sebebiyle yangının çıktığını düşünmüyorum. Umarım zararımız karşılanır. Arabamı tanıyamadım bile. Rengi siyahtı ancak bembeyaz olmuş. Kaskom da yok ama sigortam var. Onun da masrafımızı karşılayıp karşılamayacağını bilmiyoruz. Yardım edilmesini bekliyoruz, dedi.

Otomobilinin yanı sıra kıyafetleri ve bilgisayarının da yandığını belirten Onur Dolu (37), ‘Plaja geldik ve 5-10 dakika sonra dumanları gördük. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Aracımın kaskosu vardı. Gerekli işlemler için yetkililerle konuşmaya devam ediyoruz. Aracımın içinde şirket bilgisayarım ve kıyafetlerim vardı. Geriye sadece üzerimdeki kıyafetler kaldı. Ben ve arkadaşım aracı park ederken de alevlerin içinde kalabilirdik. Aslında orada olmadığımıza şükür ediyoruz, dedi.

Alevler nedeniyle araçlarına yaklaşamadıklarını belirten Tayfun Yıldırım, ‘Yangın çıktığını öğrenince hemen aracımızın bulunduğu yere çıktık. Ancak geldiğimizde alevler büyümüştü ve aracımın yanına gelemedim. Ardından da bu hale geldi. Sigorta ve kaskomuz var ancak ne olacağını bilmiyoruz, diye konuştu.