Bitlis TOKİ Konutlarının Temeli Atıldı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 13:49

Bitlis TOKİ Konutlarının Temeli Atıldı

Selçuklu mimarisiyle yapılacak TOKİ konutlarının temeli atıldı BİTLİS – Bitlis’in Ahlat kazasına Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı ve Ahlat …

Bitlis TOKİ Konutlarının Temeli Atıldı
Son Güncelleme :

22 Nisan 2020 - 14:36

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/selcuklu-mimarisiyle-yapilacak-toki-konutlarinin-temeli-atildi-2/17650/" title="facebook">

Bitlis‘in Ahlat kazasına Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı ve Ahlat Belediyesi işbirliği ile Selçuklu mimarisine elverişli yapılacak olan konutların birinci etabı için temel atma merasimi gerçekleştirildi.

TOKİ tarafından tefvizi yapılarak inşasına başlanan 159 dairenin temel atma merasimi, kurban bölümünün akabinde yapılan dualarla yapıldı. Ahlat Belediye Yöneticisi Abdulalim Mümtaz Çoban ve beraberindekiler tarafından kesilen kurdelenin akabinde birinci harç döküldü. Daha sonra inşaat meydanında incelemelerde bulunan Yönetici Çoban, yetkililerden çalışmalar hakkında haber aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Lider Çoban, TOKİ ile birlikte yürüttükleri 400 konutluk bir girişimleri olduğunu belirterek, “İlçemizin muhtaçlığı olan bu konutlara sağ olsun TOKİ bizleri kırmayarak yanıt verdi. Girişimimizin şu anda birinci etabı olan 159 dairenin temelini elbirliğiyle bugün gerçekleştirmiş olduk. 2+1 ve 3+1 olmak üzere dairelerimiz planlanmıştır. Bunlarda 90 metrekare 2+1’lerimiz, 145 metrekarede 3+1’lerimizin planıdır. Mimari olarak Selçuklu mimarisinde yapılan bir girişim çalışmasıdır. Kesimde de o denli zannediyorum ki TOKİ’nin tahminen de en sağlıklı girişimlerinden biri olacak. Bu mevzuda bize destek veren hükümetimize, TOKİ Başkanlığımıza, bu işin hayata geçmesinde büyük emek veren inşaat firması sahibi Mehmet Oruç ve ekibine teşekkür ederim. Çekilişleri yapıldığı için mülkiyet sahiplerine şimdiden güzel olsun. Aslında tüm müteahhitlerimize de seslenmek istiyorum. Buradaki inşaat faaliyetlerinde Ahlat’ın kültürel dokusuna mütenasip bir çalışma yapılması çok daha münasebetli olur. Bunun için de meclisimizde plan notları ve çalışmalarımızda daha evvel bu türlü bir kaydımız var ama o denli zannediyorum ki kişimiz görsele çok daha çabuk ısınabiliyor. TOKİ ile yaptığımız çalışmamızda bu talebimizi belirtmiştik. Sağ olsunlar bu manada taleplerimize karşılık verdiler. Niyetimiz buradaki Selçuklu mimarisini bir doku olarak ortaya çıkarıp, sair müteahhitlerimize de örnek göstermekti. Ahlat’taki taahhüt işleriyle ilgilenen firmalara değil kesimdeki firmalarımıza da örnek oluşum edecektir diye düşünüyorum. Güzel bir çalışma olduğunu daima birlikte müşahede edeceğiz” dedi.