Seydikemer Süt Sığırcılığı OSB dilekçisi Bakanlığa verildi | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 08:37

Seydikemer Süt Sığırcılığı OSB dilekçisi Bakanlığa verildi

MUĞLA’NIN SEYDİKEMER İLÇESİNDE KURULACAK SÜT SIĞIRCILIĞI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN MÜTEŞEBBİS HEYETİNİN DİLEKÇESİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NA ELDEN TESLİM EDİLDİ.

Seydikemer Süt Sığırcılığı OSB dilekçisi Bakanlığa verildi
Son Güncelleme :

17 Aralık 2020 - 13:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/seydikemer-sut-sigirciligi-osb-dilekcisi-bakanliga-verildi/39660/" title="facebook">

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ndeki bin 200 Dönüm arazi üzerine kurulacak ’Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ müteşebbis heyetinin dilekçesi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li elden iletildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve Oda Başkanları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti. Ziyarette Seydikemer’de kurulacak Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinin dilekçesi elden teslim edildi.

Ziyarette Muğla tarımındaki tarımsal üretim çalışmaları, projeleri ve hayvancılık yatırımları da görüşülürken, Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’ndeki bin 200 Dönüm arazi üzerine kurulacak Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinin dilekçesi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’li elden iletildi.

400 Milyon TL’lik proje kapsamında 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağı, bölgenin ise yaklaşık 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapması bekleniyor. Kurulacak OSB içerisinde yem fabrikası, et işleme tesisi, biyogaz tesisi, hayvan hastanesi, güneş enerjisi tesisi, bakıcı barınakları ve sosyal tesisler yer alacak.