Sivas Yıldızeli'nde Arsa Satış ve Kiralama İhalesi Yapılacak | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 21:52

Sivas Yıldızeli’nde Arsa Satış ve Kiralama İhalesi Yapılacak

Sivas Yıldızeli Milli Emlak Şefliğince 27 Ekim 2020 Tarihinde 9 Adet Arsanın Satışı ve 8 Adet Arsanın da Kiralama İhalesi Yapılacaktır.

Sivas Yıldızeli’nde Arsa Satış ve Kiralama İhalesi Yapılacak
Son Güncelleme :

15 Ekim 2020 - 22:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/sivas-yildizelinde-arsa-satis-ve-kiralama-ihalesi-yapilacak/22104/" title="facebook">

Aşağıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen Hazinenin maliki bulunduğu 9 (Dokuz) adet taşınmaz malın satış ihalesi ile 8 (Sekiz) adet taşınmazın  kiralama  ihalesi  2886 sayılı Yasanın 45. Maddesi uyarınca açık teklif usulü ile  hizasında belirtilen tarih ve saatte Yıldızeli  Milli Emlak Şefliğinde,  Milli Emlak Şefliği odasında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

a) Nüfus Cüzdan Suretini,

b) İkametgah İlmuhaberini,

c)Tüzel Kişilerde cari Yıl Ticaret ve Sanayi Odası kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına teklifte bulunacaklara verilmiş noter onaylı yetki belgesi ve imza sirküleri ile ihaleye katılacak kişinin nüfus kayıt örneği,

d)Devlet İhale Kanununun 26 ncı maddesinde yazılı değerlerine ilişkin geçici teminatın yatırıldığına dair vezne alındı makbuzlarını veya banka teminat mektuplarını,

e)İstekliler tekliflerini ihale saatine kadar bizzat verebilecekleri gibi iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderebileceklerdir. Postadaki gecikmeler ile telgraf ve faks ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. İsteklilerin istenilen belgeleri ihale saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

İhaleye ait şartnameler mesai saatleri içinde Yıldızeli Milli Emlak Şefliğinde  ücretsiz olarak görülebilir.

Hazineye ait taşınmaz malların satışı KDV ye tabi olmadığı gibi ferağ işlemleri sırasında vergi, resim, harçtan ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 ( beş) yıl süreyle emlak vergisinden muaftır.

Satış tutarı belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, bu sınırlar dışında ise 1.000,00 TL’ sını geçtiği takdirde, alıcının talep etmesi halinde ¼ ü peşin kalanı ise 2 yılda en fazla 3 ‘er aylık eşit taksitler halinde ve Kanuni faizi ile ödenebilecektir.

Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İsteklilerin belirtilen gün ve ihale saatinden önce geçici teminat tutarlarını Yıldızeli Malmüdürlüğü veznesine yada T.C Ziraat Bankasındaki  hesabına yatırmaları gerekmektedir.