Soğan Tarlada 80 Kuruş Tezgahta 1,5 | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 08:40

Soğan Tarlada 80 Kuruş Tezgahta 1,5

Amasya’nın Suluova ilçesinde üretimi yapılan soğanın hasadı devam ediyor. Tarlada kilosu 60 ile 80 kuruş arasında satılan ‘Suluova soğanı’, Türkiye’de birçok bölgeye gönderiliyor. Soğan pazarda ise 1,5 ile 2 TL arasında fiyatlarda alıcı buluyor.

Soğan Tarlada 80 Kuruş Tezgahta 1,5
Son Güncelleme :

15 Eylül 2020 - 11:10

Amasya Suluova’da kışlık soğan hasadının başladığını ancak çiftçinin ürünü umduğu fiyatı bulamadığını düşünen soğan üreticileri:

 

“Tarlada ortalama 80 kuruştan üreticiden alınan kuru soğan marketlerde ve pazar tezgâhlarında iki katı fiyata satılıyor. Suluova bölgesi genelinde 8 bin ile 10 bin dönüm arasında bir ekim var. Buradan da yaklaşık 30-35 bin ton kadar soğan üretimi olacağını tahmin ediyoruz. Şu an kışlık sezonun hasadını yapmaktayız. 70-80 kuruşa tüccara satıyoruz. Ama ne yazık ki bizim tüketicimiz gittiği şehirlerde pazarlarda marketlerde 1,80 den 2 buçuğa kadar soğan satış fiyatları var. Arada büyük bir uçurum var. Bu da bize yansımıyor. Bu büyük farkı marketçiler tüketiciye yansıtıyor. Marketlerde tüketiciye yüksek fiyatlara gidiyor. Marketlerin maliyetinden yüzde yüz karla satışa çıkarmalarının denetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” açıklamalarında bulundular.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN