Tapu Harcı ve KDV İndirimi Uzatıldı | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 11:02

Tapu Harcı ve KDV İndirimi Uzatıldı

Tapu Harcı ve KDV İndirimi Uzatıldı
Son Güncelleme :

02 Ocak 2019 - 21:16

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tapu-harci-ve-kdv-indirimi-uzatildi/4915/" title="facebook">

Tapu Harcı ve KDV İndirimi 2019 Sonuna Uzatıldı

Yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada tapu harcı ve KDV indiriminin uzatıldığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi verdi. Albayrak yaptığı açıklamada, tapu harcı ve KDV indirimlerinin yeni yılda 3 ay süreyle devam edeceğini belirtti.

Bakan Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyonla Topyekun Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlattığımız ve bu gece sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettiriyoruz. İndirimlerimiz milletimize ve sektörlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Tapu Harcı İndirimi Ne Kadar?




Konut ve iş yerleri için uygulanan indirimi ile tapu harçları yüzde 3 olarak hesaplanmaya devam edilecek.

300 bin TL değerindeki bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere toplamda 12 bin TL harç ödemesi yapılıyordu. İndirim ile bu ev için 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL harç ödemesi yapılacak. Böylece toplam 3 bin TL kar edilecek.

KDV İndirimi Ne Kadar?




Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8 olarak tahsil edilmeye devam edilecek.

500 bin lira değerindeki bir evin yüzde 18 KDV ile satıldığı düşünüldüğünde vatandaşın indirim öncesi bu eve 90 bin lira KDV ödenirken, indirimle 40 bin lira tahsil edilecek. İndirim kampanyası vatandaş ile 50 bin lira kar etmeye devam edecek.