Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? | 27 Nisan 2024İmar Haber

27 Nisan 2024 - 04:00

Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilgisayardan ya da Telefondan Bir Arsanın Tapu Parsel Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?
Son Güncelleme :

25 Şubat 2021 - 0:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tapu-parsel-sorgulama-nasil-yapilir/64159/" title="facebook">

Arazi veya arsa sahibi olan veya sahip olmayı düşünen bir çok insan, tapu parsel sorgulaması hakkında yeterince bilgiye sahip değiller. Bir yandan da gelişen teknolojiyle beraber hizmetlere internet üzerinden kolayca ulaşabilmenin önü açıldı. Bu kolaylıklardan birisi de Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tapu parsel sorgulaması için internet üzerinden verilen hizmet sizler için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İsterseniz bilgisayarınızdan isterseniz de telefonunuz üzerinden arsanızın tapu parsel sorgulaması yapabilir. Arazinizin parsel konumunu, alan ve pafta bilgilerine rahatça ulaşabilirsiniz.

 

Eskiden insanlar için tapu parsel sorgulaması baya zahmetliydi, vatandaş arazinin bulunduğu il veya ilçe tapu müdürlüğüne giderek talep ediyordu. Bu durum da aşırı zahmetli ve yorucu oluyordu. Artık Tapu ve Kadastro Müdürlüğü web sitesi üzerinden kolayca tapu parsel sorgulaması yapabiliyorsunuz. Bu sistem sayesinde oturduğunuz yerden Türkiye’nin her yerinde bulunan arazi ve arsalarınız için sokak görünümünden tutun harita görünümüne kadar birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Sizler de arsa, arazi almadan önce bu hizmet sayesinde parselin konumunu ve çevresini görebilir daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz.



Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKBİS (Tabu ve Kadastro Bilgi Sistemi) üzerinden tapu parsel sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca e-devlet parsel sorgulama üzerinden de tapu parsel sorgulaması yapabilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi web sitesine giriş yapan vatandaşlarımızın sitenin kullanım şartlarını kabul etmesi durumunda tapu parsel sorgulaması yapmasına izin verilmektedir. İnternet sayfası üzerinden taşınmazın adres bilgisi, ada ve parsel numarası ile harita takibi incelenebilmektedir. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşlarımızın önceden e-devlet kaydını yaptırmış olması gerekiyor. Kimlik doğrulamasını yaptıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisine girmelisiniz. Burada Tapu Parsel Sorgulaması sekmesinden tüm bilgilerinizi görebilirsiniz.

Tapu parsel sorgulama ile arsa, arazi bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaptıracağınız ekspertiz sayesinde mülkünüzün yasal durumuyla beraber gerçek piyasa değerini de görebilirsiniz. Tapu eksperi, verdiği gayrimenkul ekspertiz hizmetiyle bugüne dek birçok arazi ve arsa için değerli yatırım yapmanıza yönelik yol gösterici ekspertiz raporu hazırlamıştır.