Tapularda QR Kodu ve Merak Edilenler | 18 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 02:54

Tapularda QR Kodu ve Merak Edilenler

“Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı” kapsamında Tapu Senetleri Tamamen Yenileniyor.

Tapularda QR Kodu ve Merak Edilenler
Son Güncelleme :

02 Aralık 2018 - 20:49

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tapularda-qr-kodlu-ilgili-merak-edilenler/4723/" title="facebook">

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı” kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu Senetleri tamamen yenileniyor.

Tapuların da kimlik numarası olacak
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulacak QR kodlu tapuların üzerinde taşınmaz numarası yer alacak. Mevcut tapuların üzerinde yer alan tüm gereksiz bilgiler kaldırılacak.

Yeni tapu senetlerinin üzerinde”mahalle, ada, parsel” bilgileri yer alamayacak. Tapunun üzerinde bulunacak taşınmaz (kimlik) numarası ile tapuların kök senetlerine kadar ulaşılabilecek.

Tüm bilgiler cep telefonunda görülecek
Yeni tapu senetlerinin üzerinde QR kodu bulunacak. QR kodunu cep telefonuna okutulduğunda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TAKBİS sistemine girilecek ve taşınmazın tüm bilgilerine ulaşılabilecek. Adası, parseli, ilçesi, metrekaresi, tapu alanı ”rota” kısmında bakılabilecek.

Vatandaşların aldığı evin tüm özelliklerini en doğru şekilde gösteren QR kodlu tapularla, evin brütünün ve netinin ne kadar olduğu görülebilecek.

Ev almadan SMS kontrolü
Vatandaşların uygulamada kolaylık yaşamalarını sağlamak için oluşturulacak yeni senetlerle 3 boyutlu tapu dönemine geçilmesi planlanıyor. Yeni sistemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne atılan SMS ile ilgili bilgilendirilme yapılacak.

Mevcut tapular geçerli olacak
Yeni açıklanan uygulama ile ilgili vatandaşların en çok merak ettiği soru ise ”Mevcut tapulara ne olacağı?” Yapılan açıklama kapsamında mevcut yapıların geçerli olduğu gibi, vatandaşlar tapu senetlerini istediği zaman değiştirebilecek