Tatil Vergisi Geldi, Yasa Meclisten Geçti | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 06:25

Tatil Vergisi Geldi, Yasa Meclisten Geçti

Kamuoyunda tatil vergisi olarak bilinen konaklama vergisi, AKP milletvekillerinin kabul edilen önergesi ile yeniden düzenlendi.

Tatil Vergisi Geldi, Yasa Meclisten Geçti
Son Güncelleme :

16 Kasım 2019 - 22:26

Konaklama Vergisi adı altında, artmazsa yüzde 2 olarak alınacak yeni vergiyi, Cumhurbaşkanı’na gerektiği durumlarda artırma, konaklama tesisinin türüne, sınıfına ve bulunduğu yere göre farklılaştırma yetkisi verildi.

Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler Konaklama Vergisi’ne tabi olacak.

Geceleme hizmetinin, sağlıklı yaşam tesisleri, eğlence merkezleri gibi tesislerin bünyesinde sunulması, vergilendirmeye etki etmeyecek. Vergiyi doğuran olay, bu hizmetlerin sunulmasıyla meydana gelecek.

Yani yeni vergimiz olan; Konaklama Vergisini ödemeniz için mutlaka o gece orada yatılı kalmanız gerekiyor. Bir gece her hangi bir tesiste yatılı olarak kalırsanız. Tesisin sunduğu her hizmetin üzerine %2 konaklama vergisi eklenerek ödeyeceksiniz.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN