Tekirdağ Yatırımcıların Gözdesi Oluyor | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 10:07

Tekirdağ Yatırımcıların Gözdesi Oluyor

Tekirdağ Yatırımcıların Gözdesi Oluyor
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2018 - 11:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tekirdag-yatirimcilarin-gozdesi-oluyor/1872/" title="facebook">

Tekirdağ, Marmara Bölgesi’nin Trakya yakasında bulunan Tekirdağ, doğuda İstanbul, güneyde Marmara Denizi ve Çanakkale, batıda Edirne, kuzeyinde Kırklareli ve kuzeydoğuda Karadeniz ile komşudur. 11 ilçeye sahip olan Tekirdağ, son zamanlarda gayrimenkul projelerinin yoğunlaşacağı ve sektörünün yıldızları arasındaki yerini alacağının sinyallerini veriyor.

Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık yirmi üçüncü şehri. 2016 itibarıyla 972.875 nüfusa sahiptir. 

Tekirdağ; güçlü karayolu altyapısı ile yüksek erişebilirlik, üretim merkezleri ve pazarlar ile Türkiye-Avrupa sınır bölgesine yakınlık ve Avrupa-Asya arasında geçiş koridoru olma özellikleri ile satratejik bir öneme sahiptir.
Coğrafi konum olarak başta İstanbul olmak üzere ülkemizin gelişmiş kentlerine yakın bir mesafede bulunmakta olup Avrupa’yı Anadolu’ya dolayısıyla Ortadoğu’ya bağlayan kara ve demiryolu üzerinde yer almaktadır. Demiryolu, Karayolu, Limanları ve Havaalanı ile ulaşım avantajı taşımaktadır.




 
Tekirdağ, Avrupa ve İstanbul pazarlarına yakınlığı, güçlü ulaştırma ve enerji altyapısı, var olan sanayi yapısı ile yatırımcılara birçok açıdan avantaj sağlamakta olup özellikle lojistik sektörü açısından önemli potansiyel taşımakta ve lojistik üssü olma yolunda ilerlemektedir.
Tekirdağ’ın tarım arazilerinin %90’ı I-IV sınıf olan tarıma elverişli arazi durumundadır ve tarım öncelikli ürün yapısı ile ticari piyasada yerini alarak ekonomik gelişmesini sağlanmıştır.

 

Tekirdağ İstanbul un arka bahçesi olarak da geçen Tekirdağ İstanbul daki gayrimenkul fiyatlarının yüksek oluşu yatırımcıların Tekirdağ ya yatırımcıların yatırımlarını bu bölgeye çevirmesine sebep olmuştur.

Tekirdağ ilinin batısında Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde tarım ve hayvancılığın ekonomi değeri çok yüksektir. Tekirdağ ilinin doğusu, Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Kapaklı ilçeleri bölgesinde sanayi, endüstri ve tarım ekonomisi çok yüksektir. Bundan dolayı, bu bölgelere konut ve ticari yatırımlar çok fazla yapılmaktadır.

Tekirdağ nın yatırım bölgeleri

 

TEKİRDAĞ – ÇORLU VE ÇERKEZKÖY: Sanayileşmenin pek fazla olmadığı Tekirdağ il merkezinde gelişme gösteren yerler arasında Otogar ile İstanbul istikametine doğru Hürriyet Mahallesi, İstanbul karayolu üzerinde Namık Kemal Üniversitesi’ne kadar olan bölgeler, başı çekiyor.

Buralardaki arsaların metrekare fiyatı 350 ile 750 YTL arasında bulunuyor. İş yerlerinin metrekare satış fiyatı ise bin 500 ile 2 bin 500 YTL arasında değişiyor.

Tekirdağ’ın sahil kesimi olan ve genelde yazlık meskenlerin bulunduğu, Altınova Mahallesi, Barbaros ve Kumbağ Beldesi’ndeki arsaların metrekare fiyatları ise 250 ile 500 YTL’den satılıyor. Buralardaki yazlıkların metrekare satış fiyatı ise 800 ile bin YTL arasında.

Tekirdağ’ın sanayi açısından en önemli ilçesi haline gelen Çorlu’da şu anda binlerce konutun yapımı sürüyor. Çorlu’nun konut açısından en rağbet gören bölgeleri arasında Çetin Emeç Bulvarı, Emlak Konudan, Önerler Köyü, Bulvar Yolu İstanbul kısmı, Bağlar Mevkii’nin üst kısmı ve Yeni Sanayi Bölgesi geliyor. Özellikle banka şubelerinin de bu bölgede yoğunlaşması dikkat çekiyor. Bölgedeki arsaların metrekare fiyatı 500 ile bin YTL arasında değişiyor.

130 metrekare 3+1 doğalgaz kombili bir dairenin fiyatı 150 bin YTL’den başlıyor. Bu bölgede yeni yapılan lüks konudarın metrekare birim fiyatları ise bin 500 ile 2 bin YTL’den alıcı bekliyor. Çorlu’da iş yeri açısından hastane ile postane arası her zaman revaçta olan bölgeler. Bunun dışında sanayi imarının bulunduğu Türkgücü yolu, Tekirdağ yolu, Çerkezköy yolu, E-5 karayolu Vakıflar Mevkiine kadar olan bölgedeki sanayi imarlı arsaların ortalama metrekare birim fıyaüarı 75 ile 100 YTL arasında.

Sanayisi nedeniyle Çorlu gibi göç alan Çerkezköy’de de konut yapımı hızla sürüyor. Mustafa Kemal Bulvarı, Saray istikametine gidiş yolu, Narin Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu bölge, Çerkezköy’ün gelişme aksını oluşturuyor. Bu bölgede bankalar ve işyerleri yer alıyor.

Buradaki işyerlerinin metrekare satış fiyatı 2 ile 4 bin YTL arasında, konutların ortalama metrekare birim fiyatları ise bin YTL’den satılıyor. Çerkezköy’de sanayinin yoğun oluğu organize sanayi bölgesindeki arsaların metrekaresi ise 100 ile 150 dolardan satılıyor.