Soma Termik Mühürlendi, Sıcak Su Aboneleri Mağdur | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 14:42

Soma Termik Mühürlendi, Sıcak Su Aboneleri Mağdur

Soma Termik Mühürlendi, Sıcak Su Aboneleri Mağdur
Son Güncelleme :

02 Ocak 2020 - 11:38

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/termik-santral-muhurlendi-sicak-su-aboneleri-magdur-oldu/14941/" title="facebook">

Soma Termik Santrali’nin gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle bugün faaliyetinin sonlandırılmasıyla santrale bağlı çalışan bölge ısıtma sistemi de durdu ve binlerce konut ısıtılamadı. Soma ilçesinde Termik Santralden sağlanan sıcak su ile ısınan mahallelerin muhtarları, mahallelerinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarının sesi olarak dilekçelerle Cumhurbaşkanlığı (CİMER), Manisa Valiliği ve Soma Kaymakamlığına başvurdu.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Atatürk, Cumhuriyet, Hürriyet, Namazgah, Nihat Danışman, Kurtuluş ve 13 Eylül mahalle muhtarlarının imzalarının olduğu dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Soma’da yaşayan vatandaşlar olarak santralle ilgili alınan karara saygımız sonsuz ve teşekkür ederiz. Fakat Soma’nın istisnai durumu mevcuttur. 13 bin sıcak su abonesi yani 45 bin kişi, 13 okul ve bir yurt olmak üzere 8 bin 500 öğrenci ile 20’ye yakın cami, santralin 3-4-5-6 ünitesinden üretilen sıcak su ile ısınmaktadır. Soma Termik Santralinin mağduriyetimizin giderilmesi için belirtilen ünitelerin şartlı olarak üretiminin sağlanması için gerekli girişimlerin yapılmasını arz ve talep ederiz.” şeklinde dilekçe verdiler. Muhtarlar şimdi dilekçenin cevabını bekliyor.