DOLAR33,9008% 0.03
EURO37,6352% -0.04
STERLIN44,6724% -0.16
FRANG39,9621% 0.3
ALTIN2.809,65% 0,78
BITCOIN59.871,85-0.087

TİKA’dan Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Mesleki Gelişim Eğitim Merkezine destek

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), BOSNA HERSEK SİLAHLI KUVVETLER MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM MERKEZİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN TÜRKÇE DİL OKULUNA DONANIM DESTEĞİNDE BULUNDU.

Yayınlanma Tarihi : Google News
TİKA’dan Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Mesleki Gelişim Eğitim Merkezine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Mesleki Gelişim Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe dil okuluna donanım desteğinde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığına bağlı Mesleki Gelişim Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Dil Okulunda Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Yunanca dil eğitimleri veriliyor. T.C. Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı girişiminde 1998 yılında Saraybosna’da bulunan Rajlovac kışlasında kurulan Türkçe dil okulunda, kurulduğu günden bu yana subay ve astsubay rütbesinde 900’e yakın asker eğitimlerini tamamlayarak Türkçe öğrendi.

51 Bosnalı eğitmen tarafından Mesleki Gelişim Eğitim Merkezinde A1-A2 seviyesinde sunulan Türkçe derslerinin yanı sıra, NATO Barış Gücünde görev yapan Türk Askerler tarafından pratik konuşma ve dinleme dersleri veriliyor. Eğitimin; temel kurs, geliştirme ve dil tazeleme kursu olmak üzere 3 farklı seviyede sunulduğu okulda, İngilizce’den sonra en çok Türkçe tercih ediliyor. Yürüttüğü proje ile Mesleki Gelişim Eğitim Merkezine destek sağlayan TİKA, Türkçe dil okulunda konuşma ve dinleme derslerinin gerçekleştirildiği sınıfı, ihtiyaç duyulan ekipmanlar olan bilgisayar, yazıcı ve printer ile donattı. Proje kapsamında temin edilen cihazlar TİKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal ve Askeri Ataşe Albay Mustafa Sıtkı Tatar tarafından EDOK Mesleki Gelişim Eğitim Merkezi Komutanı Albay Hazrudin Hasagiç’e teslim edildi.

Hayata geçirilen proje ile Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinde görevli genç askerlerin Türkçe diline olan ilgisinin canlı tutulması ve Türkçe’nin dünya dilleri arasında etkinliğinin/kullanımının arttırılmasına katkı sunulması amaçlanıyor.