TOKİ Diyarbakır Bağlar İlçesinde Millet Bahçesi Yapılıyor | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 18:58

TOKİ Diyarbakır Bağlar İlçesinde Millet Bahçesi Yapılıyor

TOKİ, tarafından Diyarbakır Bağlar ilçesinde 88 bin metrekarelik alanda yapılacak olan Millet Bahçesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Diyarbakır Bağlar İlçesinde Millet Bahçesi Yapılıyor
Son Güncelleme :

19 Ekim 2020 - 20:37

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/toki-diyarbakir-baglar-ilcesinde-millet-bahcesi-yapiliyor/22275/" title="facebook">

Hükümetin ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında yürütülen millet bahçeleri çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bu kapsamda millet bahçeleri yapımı için ihalelerine hızla devam ediyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapılacak millet bahçesinin ihalesi bugün yapıldı.

Bitki ve peyzajı ile Diyarbakır şehrine yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşiliyle, yürüyüş ve bisiklet yoluyla, dinlenme alanları ile doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

Çocuk oyun alanlarının, piknik alanlarının, gezinti yollarının, olacağı millet bahçesinde 1429 ağaç ve yeşil alanlar yer alacak.

Diyarbakır millet bahçesinde millet kıraathanesi de yer alacak. Vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde meyve bahçeleri ile daha çok yeşille buluşacak vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.

Bağlar İmar Haberleri