Toprakkale Milli Emlak'tan Konut İmarlı Arsa Satışı | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 08:36

Toprakkale Milli Emlak’tan Konut İmarlı Arsa Satışı

Toprakkale Milli Emlak’tan Konut İmarlı Arsa Satışı
Son Güncelleme :

03 Ocak 2021 - 17:34

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/toprakkale-milli-emlaktan-konut-imarli-arsa-satisi/50920/" title="facebook">

Aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmazların yukarıda belirtilen tarih ve saaatlerde 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü ile Toprakkale Milli Emlak Şefliği odasında toplanacak komisyon eliyle satış ve kiralama ihalesi yapılacaktır.

İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Toprakkale Milli Emlak Şefliğinde görülebilir. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar:

a) Geçici teminat Bedelinin Toprakkale Malmüdürlüğüne yatırıldığına dair makbuzun (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir. Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde “Teminat Mektubunun Teyit yazısı’nın da ibrazı gerekir.)

b) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi

c) Tebliğat için Türkiyede adres göstermeleri

d) Gerçek kişilerin T.C Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nufüs cüzdanı süretini vermeleri (Aslı ihale Sırasında ibraz edilecektir) tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi odasının veya benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleyi katılacak veya teklifte bulunacak veya kişilerin tüzel kişiliğe temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik imza sirkülerini veya vekaletnameyi ihale saatine kadar vermelir, kamu tüzel kişilerin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunun belirtir belgeleri vermeleri,

4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmazlar.

Taşınmaz mal bedelinin taksitle ödenmesi halinde satış bedelinin en az 1/4 i peşin kalanı ise 2 yılda taksitlerle kanuni faiz ile birlikte ödenir.

Posta ile yapılacak müracaatlarda tekligin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelecek gecikmelerden doyalı idare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

İhale Komisyonu, İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

osmaniye-toprakkale-konut-imarli-hazine-arazisi