Trabzonspor Tesisleri'nde mescit ve şapel hizmete girdi | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 05:18

Trabzonspor Tesisleri’nde Mescit ve Şapel Hizmete Girdi

BORDO-MAVİLİ KULÜBÜN MEHMET ALİ YILMAZ TESİSLERİ’NDE 2013 YILINDA YAPIMINA BAŞLADIĞI MESCİT VE ŞAPEL UZUN BİR ARADAN SONRA TAMAMLANDI VE KULLANIMA AÇILDI.

Trabzonspor Tesisleri’nde Mescit ve Şapel Hizmete Girdi
Son Güncelleme :

02 Aralık 2020 - 13:55

Trabzonspor’un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 2013 yılında yapımına başladığı mescit ve şapel uzun bir aradan sonra tamamlandı ve kullanıma açıldı.

Şapel: Hristiyan ibadethanesi, tapınak ve kutsal mekan anlamına gelmektedir. Hristiyan inancına göre dinsel ihtiyaçları karşılamak için yapılmış dua etme ve mum yakma yeridir.

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun, bordo-mavili takımdaki Müslüman ve Hristiyan oyuncuların ibadetlerini rahat şekilde yerine getirmeleri amacıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 2013 yılında mescit ve şapel yapımına karar vermişti. O dönem inşaatına başlanan şapel ve mescit aradan geçen zaman içerisinde yönetimlerin ilgi göstermemesi nedeniyle tamamlanamamıştı. Ancak mevcut yönetimin mescit ve şapeli yeniden inşaatını tamamlamak için yaptığı girişim sonuçlandı. 84 metrekarelik Osmanlı mimarisine uygun bir mescit ile 26 metre karelik bir şapel tesisler içerisinde futbolcuların ve personelin hizmetine sunuldu.



Trabzonspor kulübünün hizmete soktuğu mescit ve şapele futbolcular ise yoğun ilgi gösterdi. Daha önce ibadetlerini kendi odalarında yapan oyuncuların tesisler içerisindeki mescit ve şapele birlikte veya tek tek giderek gün içerisinde ibadetlerini tamamladığı öğrenildi. Özellikle yabancı oyuncuların kulübün kendilerine sunduğu bu özel ilgiden dolayı oldukça memnun olduğu ifade edildi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.