Türk Hava Kurumu İstedi Ama Belediye Kaptı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 18:37

Türk Hava Kurumu İstedi Ama Belediye Kaptı

Şanlıurfa’da 184 bin metrekarelik eski havaalanı arazisinin peşini 4 yıldır THK kovalıyordu. Arsayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kaptı.

Türk Hava Kurumu İstedi Ama Belediye Kaptı
Son Güncelleme :

03 Aralık 2019 - 22:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turk-hava-kurumu-istedi-ama-belediye-kapti/13626/" title="facebook">

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL yaptığı açıklamada: ” Eski havaalanının Ağır iş Makinaları, atölye ve İkmal alanı olarak kullanılmak üzere Belediyemize tahsisi gerçekleştirilecek.” dedi.

Türk Hava Kurumu 184 bin metrekarelik havalimanı arazisinin peşini 4 yıldır kovalıyordu. THK yetkilileri, alanın kendilerine tahsis edilmesi halinde, Doğu ve Güneydoğu’daki gençlerin yararlanacağı “Havacılık Eğitim Merkezi” kuracaktık, dedi.

Arazide 4 Yıldır Keçiler Otluyordu

Akçakale yolu üzerindeki eski havaalanı, bazı kurumlar tarafından istenmesine karşılık anlaşmaya varılamadığı için atıl durumda bekletildi. 4 yıldır atıl durumdaki havaalanının arazisi ise, çevre köylerin çobanlarının koyun ve keçi sürülerini otlattığı alana dönüştü. İçerisinde halen çeşitli cihazlar bulunduğu için 24 saat boyunca 2 güvenlik görevlisi tarafından korunan havaalanının tel örgülerini keserek kendilerine yol yapan çobanlar, her gün yüzlerce koyun ve keçiden oluşan sürülerini araziye getirip otlatıyordu.