Türkiyeli Zenginler Miami'den Konut Alıyor | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 04:27

Türkiyeli Zenginler Miami’den Konut Alıyor

Türkiyeli Zenginler Miami’den Konut Alıyor
Son Güncelleme :

02 Eylül 2018 - 15:28

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkiyeli-zenginler-miamiden-konut-aliyor/2276/" title="facebook">

Miami’de 2 bin Türkiyeli Ev Sahibi Var.

Döviz kurunun yükselişi bile Miami ‘ye olan ilgiyi azaltamadı. Bu yıl daha bitmedi, fakat İstanbul – Miami uçuş hattındaki yolcu sayısında yüzde 28 artış yaşandı. Burada ev sahibi olan Türkiyelilerin de sayısı 2 bini geçti.  Türkiyeli zenginlerin yoğun ilgisi nedeniyle Miami ’de Türk emlakçıların sayısı artarken, konut alımları da hız kesmedi. Konut fiyatlarının bir kaç milyon dolara kadar çıktığı Miami ’de ev alanların zaten ellerinde doları olanlardan oluşuyor.

Yılda 40 bin Türk Tatilci Miami’yi Ziyaret Ediyor.

Miami ’ye yıllık 40 bin kişi tatile gidiyor. Sanat dünyası ile iş insanlarının da aralarında olduğu pek çok ünlü ismin de Miami ’de evi var. Miami’de yatırım yapmak için ev arayanların sayısında son dönemde artış olduğu gözleniyor.



Sokakta eskiden hiç Türk’e rastlanmazken şimdi her yerde Türkler var. Türk marketleri, restoranları, gece kulüpleri, çok sayıda Türk var. Belli başlı bazı yeni binalarda alanların beşte biri Türk. Müstakil evler, bahçe içerisinde Türkiye ile kıyaslandığında 300-500 bin dolara alınabiliyor. İş insanları, pilotlar, ünlü isimler, doktorlar var. Özellikle Güneydoğu Florida, Türklerin en çok yatırım yaptığı bölge. Şu an Miami ’de emlak krizinin eşiğindeyiz. Balon gibi çok fazla yapılaşma var. Rusya ve Güney Amerika ülkelerinden eskisi gibi kolay alamıyorlar. Onun için birden bire arz çoğaldı, talep azaldı. Burada satamayan müteahhitler yurt dışında pazarlar aramaya başladılar. Bir de onların da katkısıyla Türkiye’ye gelip tanıtım yapanlar Miami ’yi tekrar popülerleştirdi. Burada şahsen bulunmadan, dar bütçe ile uzaktan yatırım yapmayı düşünenlere Miami ’den ev almayı hiç düşünmesinler. Risk ve masrafları çok fazla, astarı yüzünden pahalıya gelir, para kaybı ve çok baş ağrısı olur.