Uyuz Gölü Dolup Taşıyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 03:06

Uyuz Gölü Dolup Taşıyor

Normalleşme süreci ile birlikte havuzlar açılsa da korona virüsten endişelenen vatandaşlar suyun kendini yenilemesinden dolayı bu doğal gölü tercih ediyor.

Uyuz Gölü Dolup Taşıyor
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2020 - 21:53

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/uyuz-golu-dolup-tasiyor/18728/" title="facebook">

Sivas’ta kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüşdere köyündeki Uyuz Gölü, uyuz hastalarının uğrak yeri olurken son günlerde sıcak havadan bunalan vatandaşların da akınına uğruyor.

uyuz-gölü

Başta egzama ve uyuz olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen, kentin doğal havuzu olarak da adlandırılan Uyuz Gölü’nün suyu yazın soğuk kışın ise sıcak oluşuyla dikkat çekiyor.

uyuz-gol

Normalleşme süreci ile birlikte havuzlar açılsa da korona virüsten endişelenen vatandaşlar suyun kendini yenilemesinden dolayı bu doğal gölü tercih ediyor. Kentin denize uzaklığı yaklaşık 350 kilometre olsa da Uyuz Gölü’ne akın eden çocuk ve vatandaşlar adeta plaj havası veriyor. Şortunu giyen çocuk ve yetişkinler deniz gözlüklerini takıp, deniz simidini de alarak bu gölde hem doyasıya eğleniyor hem de serinliyor.