Vali Akbıyık: "Ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırız" | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 13:16

Vali Akbıyık: “Ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırız”

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK, MERGABÜTAN KAYAK MERKEZİ’NİN YENİ PİSTLERİNİ TAMAMLADIKLARINI BELİRTEREK, ULUSAL VE ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEDİ.

Vali Akbıyık: “Ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırız”
Son Güncelleme :

10 Aralık 2020 - 15:05

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Mergabütan Kayak Merkezi’nin yeni pistlerini tamamladıklarını belirterek, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Hakkâri Mergabütan Kayak Merkezi’nde kapasite artırımının sürdüğünü belirten Vali Akbıyık, bir taraftan 4 yıldızlı ve 126 kişi kapasiteli otel inşaatı devam ederken diğer taraftan da yeni pistlerin yapılması ile birlikte toplam pist uzunluğunun yaklaşık 4 kilometreye çıkartıldığını belirtti. Vali Akbıyık, “FİS onaylı güvenlik ağlarının yapılması işi kapsamında; 4 bin 500 metre B net, 400 metre C tipi A net, 18 direğin koruma minderiyle kapatılması, 1000 metre yönlendirme ağının yapılması ve uyarı levhalarının yapılması ile birlikte Türkiye Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası yetkililerince yapılan incelemeler sonucunda işletme teknik ruhsatı verildi. Ruhsatın alınmasıyla beraber, bundan sonra hem sporcuların ve vatandaşların güvenliği sağlanmış olunacak hem de ulusal ve ulusalar arası organizasyonlar ve müsabakalar yapılabilecek” dedi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.