Vali Masatlı: "Hedefimiz Amasya'mızı engelli dostu kent yapmak" | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:27

Amasya’mızı Engelli Dostu Kenti Yapacağız

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA KAMU KURUM VE KURULUŞ AMİRLERİ İLE STK TEMSİLCİLERİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ENGELLİ BİREYLERE SAĞLANAN KAMU HİZMETLERİNE YÖNELİK KURUMSAL KAPASİTE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILAN VALİ MASATLI, “ÖZELLİKLE SON YILLARDA BAŞTA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE HÜKÜMETİMİZİN ALMIŞ OLDUĞU POLİTİKALAR VE YAPILMIŞ OLAN UYGULAMALARLA BİRLİKTE BAŞTA ENGELLİLERİMİZE SAĞLANAN FİZİKİ KOŞULLAR OLMAK ÜZERE DİĞER TÜM ALANLARDA ÇOK CİDDİ İLERLEME KAYDEDİLDİĞİ AŞİKARDIR. BAŞTA REHABİLİTASYON MERKEZLERİ, TEDAVİ MERKEZLERİ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİ OLMAK ÜZERE BİRÇOK FİZİKSEL İMKANLAR ENGELLİLERİMİZE YÖNELİK ÇOK OLUMLU GELİŞMELER YAŞAMAKTAYIZ. BUNUN YANINDA ARTIK ENGELLİ OLAN, ENGELLİ OLARAK DOĞMUŞ VE HAYATINI BU ŞEKİLDE İDAME ETTİRMEK ZORUNDA OLAN VATANDAŞLARIMIZ EĞİTİMDEN SAĞLIĞA, İŞ HAYATINA VE DİĞER ALANLARA DEVLETİMİZİN DESTEK VE TEŞVİKLERİNE SAHİP OLUYOR. ARTIK ENGELLİ BİREYLERİMİZ VE ONLARA BAKAN KİŞİLER HER ŞEKİLDE MAAŞA BAĞLANIYOR. BİZİM ŞU ANDA UYGULAMIŞ OLDUĞUMUZ SİSTEM DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE, AVRUPA’NIN ÖNDE GELEN BAZI ÜLKELERİNE DAHİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR” DİYE KONUŞTU.

Amasya’mızı Engelli Dostu Kenti Yapacağız
Son Güncelleme :

03 Aralık 2020 - 19:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/vali-masatli-hedefimiz-amasyamizi-engelli-dostu-kent-yapmak/29616/" title="facebook">

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Hedefimiz dokunulmadık engelli bırakmamak, kimleri olmayı başarmak ve şehr-i güzel Amasya’mızı engelli dostu kent yapmaktır” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kamu kurum ve kuruluş amirleri ile STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen engelli bireylere sağlanan kamu hizmetlerine yönelik kurumsal kapasite değerlendirme toplantısına katılan Vali Masatlı, “Özellikle son yıllarda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin almış olduğu politikalar ve yapılmış olan uygulamalarla birlikte başta engellilerimize sağlanan fiziki koşullar olmak üzere diğer tüm alanlarda çok ciddi ilerleme kaydedildiği aşikardır. Başta rehabilitasyon merkezleri, tedavi merkezleri, engelsiz yaşam merkezleri olmak üzere birçok fiziksel imkanlar engellilerimize yönelik çok olumlu gelişmeler yaşamaktayız. Bunun yanında artık engelli olan, engelli olarak doğmuş ve hayatını bu şekilde idame ettirmek zorunda olan vatandaşlarımız eğitimden sağlığa, iş hayatına ve diğer alanlara devletimizin destek ve teşviklerine sahip oluyor. Artık engelli bireylerimiz ve onlara bakan kişiler her şekilde maaşa bağlanıyor. Bizim şu anda uygulamış olduğumuz sistem dünyanın birçok ülkesine, Avrupa’nın önde gelen bazı ülkelerine dahi örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

Engelli bireyler ve ailelerinin zorlu yaşam koşullarının getirdiği sorunlarla baş etmeleri sürecinde yöneticilere de görevler düştüğüne değinen Masatlı, “Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Kurumsal olarak yapılan hizmetlerin değerlendirmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerin en etkin çözüm yollarının aşılması adına gerekli talimatları vereceğiz. Hedefimiz dokunulmadık engelli bırakmamak, kimleri olmayı başarmak ve şehr-i güzel Amasya’mızı engelli dostu kent yapmaktır” şeklinde konuştu.

Toplantıda Amasya Belediye Başkan Vekili Hasan Şahin, İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileriyle engelli vatandaşlar yer aldı.